Sørgende kristne har håb

Samuel Nymann Eriksen

”Hele Sri Lanka var i chok over gerningsmændenes profil: de var unge, veluddannede og villige til at dø for deres ideologi. Selvom vi er fyldt af vrede over deres handlinger, var angrebene også en brat opvågnen for de kristne og en hård påmindelse om det presserende behov for at udbrede evangeliet med endnu større iver. ”

Det skrev en medarbejder ved navn Mahesh del Mel fra Dansk Europamissions partnerorganisation i Sri Lanka. Mahesh prædikede påskedag over 1. Korintherbrev 15, 58, hvor der står: ”Derfor, mine kære brødre, stå urokkeligt fast, og giv jer helt hen i arbejdet for Herren. I ved jo, at jeres slid ikke er spildt i Herren”.

– Få kilometer derfra sønderrev selvmordsbombere kirker og dræbte flere end 250 medlemmer af menighederne, heriblandt 45 børn. Hele Sri Lanka sørgede, skriver Dansk Europamission.
Mahesh skrev til Dansk Europamission:

”En dag efter angrebet besøgte jeg sørgende familier og dem, der var blevet såret. Deres sorg og lidelse var enorm; angrebene havde knust deres hjerter og ødelagt deres liv. Men håbet fandtes stadig. Trods smerten glædede de sørgende forældre sig over, at deres børn var i sikkerhed i Jesu arme. Dette var deres eneste trøst.

Påsken minder os om, at døden ikke har det sidste ord, og at der for den kristne er et uforgængeligt håb i døden.

Når de ses i lyset af evigheden, minder sådanne hændelser os om, hvor alvorlig den evige fortabelse er. Hvor meget mere smertefuldt vil det ikke være at være adskilt for evigt fra en kærlig Gud? Når vi begynder at forstå denne sandhed, bør det også få os til at indse, at evig død er en alvorlig sag, der kræver, at vi udbreder evangeliet,” lyder hilsenen fra Sri Lanka til Dansk Europamission, som generalsekretær Samuel Nymann Eriksen har delt i et nyhedsbrev.