Sri Lanka: Kristne flygtninge måtte søge asyl på politistation

I Zionkirken i Batticaloa blev 22 søndagsskolebørn dræbt under terrorangrebene påskedag. Foto: Evangelisk Alliance Sri Lanka.

Kristne flygtninge og asylsøgere i Sri Lanka har fået asyl på en politistation efter dødstrusler fra vrede borgere. Det er sket efter påskens terrorangreb mod kirker og hoteller, som kostede 253 mennesker livet, skriver The Christian Post.

Humanitære organisationer har udtrykt bekymring, fordi adskillige migrantgrupper med rødder i Sydasien eller Mellemøsten har været udsat for en række hævnaktioner efter terrorbombningerne. Vrede sri-lankanere har primært angrebet fredelige muslimer og deres ejendele efter Islamisk Stats terrorangreb. Men også asylsøgende – allerede forfulgte – kristne fra de muslimske lande Afghanistan og Pakistan har været ofre for hævnaktioner.

Den srilankanske pastor Anton Kyanq, som har rejst rundt i landet for at hjælpe kristne i nød, har til CP oplyst, at 60 pakistanske og afghanske kristne flygtninge har fundet asyl i en politistation i Negombo (en af de tre byer, som blev ramt af bomber i påsken).
Kyanq, som arbejder for kristne flygtninge gennem NGO’en British Pakistani Christian Association, anslår, at politistationen har op mod 160 asylansøgere boende under kummerlige forhold.

I Sri Lanka bor der omkring 1.600 asylsøgere fra Pakistan, Afghanistan og Iran, og halvdelen af dem får hjælp fra FN. Kun omkring 100 af migranterne er muslimer, men folk forbinder dem alle med terrorangrebet, oplyser Kyanq.

”Folk har fået at vide, at det var et terrorangreb fra islamisk hold. Så de tænker måske, at eftersom disse mennesker har en lignende baggrund, så har de måske forbindelse til disse grupper. Derfor blev de vrede på dem,” forklarer Anton Kyanq.

Human Rights Watch oplyser, at hundreder af asylsøgere har søgt ly i en moské tilhørende den fredelige Ahmadiyya-bevægelse i Negombo, mens andre flygtninge har fået asyl i en lokal skole.