Texas-kirke tilbyder gratis massebryllupper

Kærestepar skal ikke bare flytte sammen - de skal gifte sig, mener en præst i Texas. Derfor betaler kirken alt til brylluppet lige fra ringene til bryllupskagen.

Kirken må gøre noget for at styrke ægteskabet og familien, mener pastor Bryan Carter. Han poserer her sammen med hustruen Stephanie foran 30 brude, som sammen med deres mænd fik alt til brylluppet betalt af kirken den 23. maj.

– I kan enten flytte fra hinanden eller gifte jer. Papirløse forhold og tilfældig sex er et problem. Vi skal følge Guds ord og ære ægteskabet. Det mener pastor Bryan Carter, hvis kirke i Dallas tilbyder gratis bryllupper til medlemmerne hvert tredje år, skriver The Christian Post.

Pastor Bryan Carter fra Concord Church opfordrer de samboende par i menigheden til at gifte sig. Og her skal økonomien ikke stå i vejen for opfyldelsen af drømmen om et kirkebryllup.

”Vi bliver ved med at se problemet med samboende i vores kirke og i lokalområdet, og vi ønskede at lade Guds Ord vise os vejen,” fortalte Bryan Carter til CP.

Ægteskab og familieliv

“Som pastor brænder mit hjerte for ægteskabet og familien. En af de største trusler mod disse er problemet med papirløst samliv. Det er vores passion at ophøje og ære ægteskabet. Vi ønsker, at parrene må forstå vigtigheden af en pagtsrelation, som fører til stærke ægteskaber og familier.”

Hvert tredje år vælger menigheden i Concord Church at betale bryllupsudgifterne for samboende par. Det inkluderer udgifter til obligatorisk par-rådgivning, kjoler, smokinger, receptioner og ringe. For par, der stadig overvejer ægteskab, har kirken endda et tilbud om at betale en måneds husleje, så de kan finde passende boligforhold – hver for sig.

60 vielser siden 2009

Siden kirken startede med tilbuddet i 2009, er næsten 60 par blevet viet på kirkens regning. Pastor Carter betegner interessen som overvældende.

– En mand kom hen til mig og sagde: ”Ingen i min familie er gift, så jeg kan ikke rigtig forestille mig ægteskabet”, fortæller præsten og tilføjer: ”Vi gav ham den støtte, han behøvede, for at kunne ære Gud i sit forhold”.

Et andet par, som blev viet i kirken havde ikke råd til et bryllup efter 12 års papirløst samliv. ”Denne mulighed betød meget for dem. Halvdelen af tiden ønsker folk at ære Gud med deres forhold, men de har ikke midlerne til det,” forklarer pastor Carter.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Flyt eller gift jer!

Sidste søndag prædikede Carter mod papirløst samliv og gav de samboende par tre bibelske forslag: Start processen mod at blive gift, flyt fra hinanden men fortsæt med at ses – eller gå hver til sit.

“Efter min prædiken i søndags kom næsten 30 par hen til mig og sagde, at de ønskede at starte processen mod at blive viet. Jeg understregede overfor dem, at det med at følge Gud ikke kun skal ske om søndagen – det viser sig også i, hvordan vi indretter os med ægteskab og familieliv,” fortæller Carter.

Statistikken påvirker

Et bryllup koster kirken omkring 8000 $ (ca. 54.000 kr) pr. par. Desuden vil kirkens medlemmer ofte donere dekorationer, blomster og mad foruden den økonomiske gave. Andre vil tilbyde at være mentorer for de nygifte gennem de første år af ægteskabet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Som kirke er vi vant til at hjælpe folk med at blive genopbygget og finde helbredelse og med at lade evangeliet blive levet ud i hverdagen, forklarer pastoren.

Han henviser til statistikker, som oplyser, at næsten 70% af de gifte par har levet sammen forud for brylluppet. Men kun halvdelen af alle de samboende par ender med at gifte sig.

”Papirløse forhold vinder terræn i forhold til ægteskab og familieliv. Men statistikken kan også skabe en hel dynamik, som gør det sværere for ægtepar og familier på den lange bane,” mener han.

En ”prøve-tid”

Nogle par vælger at bo sammen ”på prøve”, før de gifter sig. Men Carter understreger, at Bibelen kalder seksuel intimitet uden for ægteskabet synd og opfordrer kristne til at flygte fra det.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Jeg tror, at folk prøver at finde ud af, hvordan det er med ægteskabet. De afprøver alle muligheder og tror virkelig, at der er gode grunde til det, de gør.

Uforpligtende sex er blevet meget populært og tilgængeligt, så det at leve sammen virker normalt. Men Gud siger, at sex kun hører hjemme i ægteskabet,” understreger Carter.

Tag et skridt i tro

– At gifte sig er at tage et skridt i tro, det kræver en pagt og en forpligtelse. Hvis man forsøger at ”afprøve” et forhold, siger man i virkeligheden: ”Jeg kan gå nårsomhelst, jeg ønsker det.” Men det sabotterer det, man har brug for i et vedvarende forhold, forklarer Carter.

Han fortæller, hvordan han selv som ung boede sammen med sin forlovede – indtil hans bror gav ham penge til at flytte og opfordrede ham til at ære Gud med sit forhold.

”En del af min strategi skyldes denne arv fra mit eget liv, det at være i situationen og have brug for hjælp til at komme ud. Det er ikke nok, at vi bare prædiker imod samliv. Folk har brug for udveje, hjælp og ressourcer,” understreger præsten.

Godt for kirken

Concord Church-modellen er meget produktiv, understreger Carter, som opfordrer andre kirker til at gøre det samme.

“Det er vores ultimative håb, at andre kirker vil gøre det samme. Det er et fantastisk billede på evangeliet – og det er forløsende. Vi tror, at det er vigtigt for kirken at træde til og forløse ægteskabet som en pagt netop nu i denne tid, understreger pastor Carter overfor Christian Post.