Theresa May træder tilbage

Theresa May træder tilbage som partileder og premierminister.

En meget berørt Thereasa May meddelte sidste fredag, at hun træder tilbage som partileder for det konservative parti og som landets premierminister fra 7. juni.

Både Mette Frederiksen (S) og Anders Samuelsen (LA) har overfor DR udtrykt stor respekt for Theresa Mays mod og anstrengelser for at få en Brexit-aftale på plads. Selv om May ikke tilhører Mette Frederiksens ”politiske familie” udtrykker den danske politiker stor sympati for hende.

”Da jeg var justitsminister, sad vi i det samme europæiske råd og mødtes flere gange, hvor vi først og fremmest talte om radikalisering og bekæmpelse af terror. Jeg sætter faktisk meget stor pris på Theresa May, og jeg synes, at det ser ud som om, man kaster vrag på en meget dygtig politiker,” udtalte Mette Frederiksen til DR.dk.