Daniel Toft genvalgt

Daniel Toft Jakobsen (S) blev genvalgt til Folketinget. Han fik i sin egen kreds, Favrskovkredsen på Djursland, 1894 personlige stemmer. Det var flere personlige stemmer end partifællerne Nicolai Wammen og Jakob Ellemann-Jensen, som dog samlet fik flere stemmer.

Den 40-årige kristne politiker blev i begyndelsen af maj portrætteret i Udfordringen under overskriften ”Frihedsmanden”. Her fortæller han om sine værdier, familien i Øster Snede i Østjylland og arbejdslivet som politiker.

Daniel Toft Jakobsen er født på Sjælland, men har læst statskundskab i Aarhus. Han er gift med Mia og parret har tre hjemmeboende børn, som han normalt kan se fra torsdag til mandag. Hver mandag aften skal han nemlig rejse fra Østjylland til København, hvor Folketinget stiller en lejlighed til rådighed for ham.

I sit politiske arbejde for Socialdemokraterne har Daniel Toft Jakobsen tidligere været skoleordfører, og har kunnet tale friskolernes sag. Men da han går ind for friskolerne, blev han i sidste valgperiode nedstemt i sin gruppe og erstattet med Anette Lind, Aalborg, som skoleordfører for Socialdemokraterne.