Kristendommen ignoreres af de fleste medier

Af Henri Nissen
Ansvarshavende redaktør

I Kristi Himmelfarts-ferien var der et kæmpestort arrangement i Herning. Formentlig deltog omkring 20.000 mennesker. Der foregik ikke færre end 425 møder og events rundt om i byen. Lørdag aften var der alene 8.500 mennesker til et show i Boxen i Herning. – Men har du set noget om det i tv eller læst om det i din avis…?

I hvert fald er det meget småt, hvad der er kommet ud, selv om arrangørerne gav fri adgang til alt og stillede billeder til rådighed for pressen.

Hvad kan forklaringen nu være på, at medierne åbenbart ikke er interesserede i at dække dette store folkelige arrangement?

Var det, fordi det var kristent?

Medierne har vænnet sig til, at kirke og kristendom er en privatsag. Tabu. Og selv om de fleste danskere fortsat er medlemmer af folkekirken eller en anden kirke, så bliver ”de kristne” fortsat betragtet som en minoritet, som helst skal overses.

Derimod er det meget let for andre minoriteter at få omtale.

Bring det himmelske show på DR eller TV2

Hvis man oplevede ”det himmelske show” lørdag aften eller så life-streamingen af det på YouTube, så vil man sikkert give mig ret i, at det var ærgerligt, at ikke flere fik glæde af det.
Det var meget velegnet til at bringe direkte på en af DRs eller TV2s kanaler. Det var så flot og professionelt, at det sagtens kunne leve op til de kvalitetskrav, der måtte være.

Men det er ikke for sent endnu. Det er optaget og kan stadig bringes, – hvis man altså vil.
Det ville være en velkommen frisk vind ind i mediefladen, hvor man ellers kan bringe meget andet, der ikke er så lødigt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bøn vender stemningen

Som læserne af Udfordringen véd, tror jeg på, at bøn virker -– sådan helt konkret. Derfor vil jeg også opfordre til at bede for denne sag – og for medierne i det hele taget.

Vi har ofte opfordret til at bede for alle politikerne. Og det virker. Der er i hvert fald nogle områder, hvor der sker en ændring. Fx lagde jeg mærke til under politiker-debatterne, at det nu er okay at sige rent ud, at det er nemmere at tage imod kristne flygtninge. For de integreres meget bedre end muslimske indvandrere.

Det er ikke længe siden, at politikere var så ”korrekte”, at de i ligestillingens navn absolut skulle skære muslimer og kristne over én kam. Alt for længe er det lykkedes ateister og andre kristendoms-hadere at udnytte frygten for islamisternes ugerninger til at skabe en generel religionsforskrækkelse.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men nu begynder man at se forskel på frugterne og at se kristne og kristendom som noget positivt.

Lad os glæde os over det og fortsætte med både at at bede og arbejde for det gode.