Fængslede kristne i Kina lærer Bibelen udenad

Kristne risikerede tre års fængsel for at deltage i ledertræning.

– Jeg vil bede om, at vi må blive ligesom jer, sagde pastor Wayne Cordeiro til kinesiske kristne.

”De kan tage papiret væk, men det kan ikke fjerne det, der er gemt i dit hjerte,” siger en fængslet kvinde ifølge The Christian Post.

De kristne fanger i Kina modtager nemlig bibeltekster, som smugles ind i fængslet, hvorefter de lærer teksterne udenad. Nogle af de indsatte lærer på denne måde hele Bibelen udenad.

18 af 22 havde været i fængsel

Wayne Cordeiro, der er seniorpræst i megakirken New Hope Christian Fellowship i Honolulu, Hawaii, har besøgt Kina for at undervise kristne ledere. Ud af 22 deltagere havde de 18 været fængslet på grund af deres tro. Hvis Cordeiro som amerikaner var blevet afsløret, ville han blive deporteret inden for 24 timer, mens deltagerne i ledertræningen ville have fået tre års fængsel.

De 22 deltagere havde kun 15 bibler tilsammen, men det betød mindre, viste det sig.

En af kvinderne lånte sin bibel til en anden. I pausen fandt Cordeiro ud af, at udlåneren selv kunne hele Bibelen udenad,”Man har masser af tid i fængslet,” forklarede hun.

Vagterne konfiskerer ganske vist alt det kristne materiale, de ser, men det lykkes stadig for gæster at smugle små stumper bibeltekst ind i fængslerne, hvor de indsatte hurtigst muligt lærer dem udenad.

Vesten kan lære meget

Efter det tre dage lange kursus roste pastor Cordeiro deltagerne for deres engagement. En af dem spurgte Cordeiro, om han ikke ville bede om, at de måtte blive ligesom ham, men det nægtede amerikaneren og forklarede hvorfor:

– Jeg så på ham og sagde: ”Det vil jeg ikke gøre. I har rejst med tog i 13 timer for at være med her.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I mit land gider folk ikke at komme, hvis de skal køre mere end en enkelt time.

I har siddet på trægulvet i tre dage. I mit land vil folk rejse sig og gå, hvis de skal sidde længere end 40 minutter. I har bare siddet her i tre dage på et hårdt trægulv, men i mit land vil folk ikke komme tilbage, hvis der ikke er polstrede kirkestole og air conditioning.

I mit land har vi i gennemsnit to bibler per familie, og vi læser ikke i nogen af dem. I har næsten ingen bibler, men I lærer dem udenad fra papirstumper.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jeg vil ikke bede om, at I bliver ligesom os. I stedet vil jeg bede om, at vi må blive ligesom jer,” sluttede pastor Cordeiro.

Systematisk forfølgelse

Kinas regering har lukket adskillige husmenigheder og gennemført massearrestationer af megakirkernes medlemmer. Det skyldes blandt andet den store kirkevækst i landet.

Der er over 30 millioner kristne i Kina, og siden Kulturrevolutionen (1966-1976) er antallet af kristne i Kina vokset eksplosivt. Nogle iagttagere mener, at Kina vil havde den største kristne befolkning i verden år 2030.

En rapport fra den amerikanske tænketank Council on Foreign Relations fra oktober 2018 oplyser, at antallet af protestanter i Kina er vokset med gennemsnitligt 10 procent siden 1979.


Artiklen fortsætter efter annoncen: