Nigeria: Kristen skolepige er stadig gidsel hos Boko Haram

Leah Sharibu blev kidnappet på sin skole af terrorgruppen Boko Haram i februar 2018. Den nu 16-årige Leah er stadig fanget, dels fordi hun ikke vil fornægte sin kristne tro, dels fordi Nigerias regering er passiv.

Leah Sharibu blev kidnappet sammen med 110 andre skolepiger i Dapchi sidste år. Fem af pigerne er døde, de øvrige blev løsladt nogle uger efter kidnapningen. Men Leah blev ikke løsladt sammen med kammeraterne, fordi hun nægter at opgive sin tro på Kristus.

Nigerias præsident, Muhammadu Buhari, har lovet at arbejde for pigens løsladelse, men det er ikke sket. Derfor har Leah Sharibus mor nu bedt præsident Trump om hjælp, skriver The Christian Post.

Mor besøgte USA

Leahs mor, Rebecca Sharibu, besøgte den konservative tænketank Heritage Foundation i Washington D.C., hvor hun fortalte sin historie. Familien har ikke hørt nyt fra regeringen i flere måneder, selv om præsident Buhari tidligere har lovet at gøre sit bedste for at få den kristne teenager løsladt.

Islamisterne har truet med at dræbe Leah Sharibu, fordi hun ikke ville opgive sin kristne tro.

“Jeg hedder Rebecca Sharibu. Jeg bønfalder USAs regering om at hjælpe mig. Hjælp mig med at få min datter tilbage,” bad Rebecca Sharibu. Hun græd, mens hun fortalte om datterens situation. Tolken, Gloria Puldu, hjalp efterfølgende Leahs mor med at appellere til præsident Trump om at lægge pres på Nigerias præsident.

”Vi har gjort vores bedste for at få landets og delstatens regeringer til at sørge for, at hun bliver frigivet. Men indtil i dag er Leah ikke blevet løsladt,” sagde tolken.

Leahs mor har tryglet præsident Trump om at lægge pres på Nigerias regering for at få datteren fri. Her taler Rebecca Sharibu (til venstre) på The Heritage Foundation i Washington, D.C. den 11. juni.
Pressekonference i Nigeria

I oktober 2018 holdt Rebecca Sharibu en pressekonference, hvor hun opfordrede sit lands regering til at sikre Leahs frigivelse. Indtil da havde ingen fra regeringen opsøgt forældrene for at fortælle om kidnapningen af datteren. Efter pressekonferencen ringede Leahs mor til præsident Buhari, som lovede at gøre sit bedste for datteren.


Artiklen fortsætter efter annoncen:“To uger senere sendte præsidenten tre ministre til Dapchi. Men derefter så vi ikke nogen fra regeringen. Vi har intet hørt. Absolut ingenting,” fortalte Gloria Puldu. Hun fortæller, at de pårørende holdt en ny pressekonference i februar på årsdagen for Leahs bortførelse. Her mindede de præsidenten om hans løfte, men de har stadig intet hørt.

Folkemord på kristne

– Kvinder og piger oplever et helvede her. Hjælp os, tryglede de nigerianske kvinder, som fortalte om Boko Harams terror.

Det forlyder, at islamisterne har forlangt 275 millioner dollar i løsepenge for Leah Sharibu.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Tidligere kongresmedlem Frank Wolf opfordrede under høringen USAs regering til at være opmærksomme på ”folkemordet” i Nigeria.

”I Bibelen fornægtede Peter Kristus tre gange. Her er en 14-årig kristen pige, som ikke vil fornægte ham. Kirken i Vesten bør sige fra. Det bør regeringen og Kongressen også gøre, for Boko Haram er måske endnu værre end Islamisk Stat, fastslog Frank Wolf.