Fejrer 60 års jubilæum med to slotskoncerter i Danmark

Sir Cliff Richard har kun planlagt fem koncerter i sit 60 års jubilæum som musiker. Tre af koncerterne bliver holdt i England, mens to af dem bliver holdt på danske slotte, henholdsvis Gram Slot den 21. juni og dagen efter på Valdemars Slot.

Den nu 78-årige Sir Cliff Richard blev født i Indien den 14. oktober 1940, hvor han fik navnet Harry Rodger Webb.

Han var sammen med gruppen The Shadows dominerende i britisk popmusik sidst i 1950’ere og først i 1960’ere, før The Beatles slog igennem.

Blev kristen i 1964

Da Cliff Richard kom til personlig kristen tro i 1964, mente han selv, at han nu måtte opgive sit tidligere liv med rock, filmroller og TV-optræden.

Da han blev opmuntret af kristne venner til at fortsætte musikkarrieren, begyndte han nu at arbejde med kristne grupper og indspillede kristne sange. Samtidig fortsatte han sin karriere med verdslig musik i forbindelse med The Shadows.

Englands Elvis

Cliff Richard medvirkede i filmen Two a Penny fra 1968 og repræsenterede to gange Storbritannien ved Eurovision. I 1970’erne medvirkede han i TV-shows og i BBC komediefilmen The Case, hvor han sang duet med Olivia Newton-John.

I løbet af sin karriere arbejdede Cliff Richard sammen med en række store stjerner, blandt andre Elton John, Freddie Mercury og Stevie Wonder.

I 1995 blev Cliff Richard som den første musiker slået til ridder. Senere fik også Sir Paul McCartney og Sir Elton John denne ære.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I Storbritannien har den populære sanger haft en berømmelse, der kan sammenlignes med Elvis Presleys i USA.

Koncerter i Danmark

John Christoffersen fra Christopher Entertaiment fik personlig kontakt med rockstjernen under et koncertarrangement på Færøerne. Her vandt danskeren Cliff Richards tillid, og han har siden besøgt musikeren privat både i England og i Portugal.

– Cliff Richard er et virkelig behageligt menneske, og han giver alt, når han giver koncert, fordi han har stor respekt for sit publikum, fortæller John Christoffersen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Til koncerten på Gram Slot skal Jørgen Olsen, den ældste af Brødrene Olsen, stå for opvarmningen alene, da Noller Olsen er sygemeldt. Brødrene har også tidligere spillet for den engelske legende.

Svend og Sanne Brodersen fra Gram Slot forventer at se tusindvis af fans på slottet.

”Vi var i Odense for at høre Cliff Richard i efteråret. Det er noget helt specielt at se så karismatisk en mand gå på scenen og indtage både sangene og scenen på den måde, han gjorde.

At han så oven i købet er udstyret med en skøn humor, som han generøst deler ud af mellem numrene, og har en fanskare, der kan skabe en fest på ingen tid, var med til at gøre mig til Cliff Richard fan på ingen tid,” udtalte Sanne Brodersen til JyskeVestkysten.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Få dage før koncerten, den 18. og 19. juni, er Gram Slot vært for rollespillet ”Jesus på Slottet”, hvor skoleklasser fra Haderslev kan opleve scener fra Jesu liv dramatiseret ved lokale præster.