Fondstøtte uddelt for sidste gang

Organisationen TUBA, som hjælper børn og unge i misbrugsfamilier, har fået del i de sidste fondsmidler fra Christian Frøkjær-Jensen og hustrus Fond.

Fabrikant Christian Frøkjær-Jensen og hustrus Fond, der blev stiftet i 1981, er blevet nedlagt, og fondens sidste midler er blevet uddelt til 14 forskellige kirkelige organisationer og initiativer.

Det oplyser bestyrelsens formand, Ole Petersen, i en pressemeddelelse.

De sidste midler fra fonden er blevet uddelt til: TUBA (Danmark og Holbæk), Fangekoret, Liva Rab, Fedtekælderen (Kirkens Korshær), Kirkens Korshær, Holbæk, Spedalskhedsmissionen, Valby Sognenes Letlandssamvirke, Aalholm Sogns Menighedssamfund, Aalholm Valgmenighed, Sct. Lukas Stiftelsens Hospice, Lukasfællesskabet (Kristne Bofællesskab), Lukasfællesskab og Børne-ungehospice, Lukashuset, og Kontaktcentret Vesterbro.

Hjælp til kirkeligt arbejde

Fonden blev stiftet den 21. januar 1981 med det formål at støtte kirkeligt arbejde med hovedvægt lagt på missionerende og kirkeligt socialt arbejde.

Fondens stifter, Christian Frøkjær-Jensen (1899-1990) blev uddannet inden for tøjbranchen og blev senere fabrikant og ejer af en trikotagefabrik i Rantzausgade på Nørrebro. I en årrække sad han i Københavns Indre Missions bestyrelse.

Igennem de mange år, fondet har eksisteret, har mange kirkelige organisationer været glade for den økonomiske håndsrækning, fondet har kunnet yde.

Men pga. af det lave renteniveau blev fondets afkast igennem de seneste år ganske langsomt mindre og mindre. Derfor har fondets bestyrelse besluttet at få opløst fondet og uddele alle midlerne, oplyser Ole Petersen.