Økumenisk kvindekomite fejrer 50 år

Verdensformanden Laurence Gangloff taler i Odense. 

Danske kvinder har været i fælles arbejdstøj på tværs af kirkesamfund i 50 år. Det skal fejres i Sankt Hans Kirke i Odense den 10. august.

Danmarks Økumeniske Kvindekomite (DØK) blev dannet den 11. august 1969 af visionære kvinder, der så betydningen af samarbejde på tværs af kirkesamfundene.

Verdensformanden, Laurence Gangloff fra Frankrig, deltager i jubilæumsfesten og taler ud fra Bededagens motto: ”Målrettet bøn i aktion”.

Bøn og handling kendetegner bevægelsen, hvor man beder for og med hinanden i en fælles bønnekamp.

Til dette års bededag var oplægget, der blev brugt verden over, skrevet af slovenske kvinder.

Næste års gudstjeneste er udarbejdet af kvinder i Zimbabwe, og om to år er det kvinder fra Vanuatu i Stillehavet, der står for forarbejdet. På denne måde oparbejdes der år efter år en solidaritet og et bønsfællesskab på tværs af alle tænkelige grænser.

Kvindebededagens logo.
Over 50 år i Danmark

Bededagen i Danmark er ældre end 50 år, men først i 1969 blev der nedsat en komite med valgte medlemmer fra de forskellige kirkesamfund. Komiteens formål var først og fremmest at være ansvarlig for den verdensomspændende, årlige bededag den første fredag i marts måned.

I dag er 8 kirkesamfund og 1 organisation medlem af Danmarks Økumeniske Kvindekomite.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Fremtiden skal vi også møde med det livgivende budskab om Jesus Kristus, understreger DØK.

På festdagen den 10. august vil den nyvalgte formand for Kvindernes Internationale Bededag, Ellen Gylling, tale om visioner for bededagsbevægelsen i Danmark fremover. Tilmelding til jubilæet senest 1. juli på hjemmesiden.