SMF: 100-årig forening holder årsmøde i Nyborg

Jytte og Preben Andersen vil på SMFs årsmøde fortælle om deres arbejde på sømandshjem i Grønland de sidste 3 år.

Den næsten 100-årige forening, Sundhedspersonalets Missionsfællesskab (SMF) holder årsmøde på Nyborg Strand den 10. og 11. august. Temaet er ”Brobygning”.

SMF blev i sin tid oprettet af sygeplejersker i Danmark, der ønskede at støtte sygeplejersker, der rejste ud som missionærer, med forbøn og økonomisk. Det er forsat foreningens opgave, men nu støtter SMF ikke kun sygeplejersker, men alle kristne sundhedsarbejdere, der rejser ud i verden og gør en forskel. Her er SMF’erne brobyggere mellem forskellige kulturer og lande.

Besøg fra Grønland

På årsmødet i år kan man blandt andre møde Jytte og Preben Andersen, der har arbejdet på sømandshjem i Grønland de sidste 3 år. De har bla. fået økonomisk støtte fra SMF til at lave sundhedsfremmende arbejde og sommer-aktiviteter med byens børn i sommerferien. De er, som alle udrejste, tilknyttet en SMF-kreds, som har til opgave at bede specielt for dem.

Besøg fra Afrika og Asien

Der vil også deltage missionærer, der har arbejdet i Afrika i mange år. De vil fortælle om deres arbejde med evangelisation, udvikling og sundhedsopgaver ude i de små landsbyer.

Derudover medvirker Kim Hartzner fra Mission Øst, som vil fortælle om forholdene i Nordkorea. Hans Henrik Lund fra Kirkernes Integrationstjeneste skal på festaftenen fortælle om ”Brobygning i Danmark og ud i verden”.

Ved gudstjenesten søndag prædiker Jens Fischer Nielsen, som har arbejdet i Bangladesh.

Nye opgaver for SMF

Der er ikke så mange sundhedsfaglige missionærer, der bliver sendt ud for organisationer mere, men mange rejser ud som frivillige. Dem vil SMF også gerne være bagland for. De har næsten mere brug for støtte, da de ikke har en organisation i ryggen.

Det er er en ny måde at arbejde på for SMF. Men det giver rigtig god mening, både for de udsendte, for medlemmerne og for de mennekser, som har brug for hjælp i andre dele af verden, fastslår forretningsfører Eva-Lene Sode Nielsen fra SMF.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Behovet for hjælp og støtte er nemlig lige så stort i dag, som da SMF startede. Vilkårerne er meget anderledes, men ikke mindre udfordrende. Der er stadig behov for forbøn for de udsendte og for økonomisk hjælp til de mennesker, der arbejdes i blandt.