Boris Johnson er ’passioneret zionist’

Boris Johnson håber at kunne besøge Israel som Storbritanniens premierminister. Foto: Wikipedia

Den nyvalgte leder af det britiske konservative parti og siden onsdag også Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, er med egne ord en ”passioneret zionist”.

Det skriver World Israel News.

Boris Johnson, (55), som har fået en hård medfart i de fleste danske medier, vandt tirsdag afstemningen i det konservative parti med dobbelt så mange stemmer som modkandidaten Jeremy Hunt.

Johnson overtog onsdag premierministerposten efter Theresa May.

Det konservative parti har kun et meget spinkelt flertal i parlamentet, og Boris Johnson har især to meget vigtige opgaver foran sig. Han skal leve op til sine gentagne løfter om at gennemføre Brexit med eller uden en ”skilsmisseaftale” den 31. oktober i år.

Også forholdet til Israels erklærede fjende, Iran, som har opbragt et tankskib under britisk flag, er en presserende sag for den nye premierminister. Boris Johnsons modkandidat, udenrigsminister Jeremy Hunt, har bedt en række lande, heriblandt Danmark, bidrage til at sikre fri sejlads gennem det vigtige Hormuzstræde.

Johnson udtalte sig om forholdet til Israel i et interview med det britiske Jewish News. Foruden at erklære sig som passioneret zionist udtalte Johnson, at ”vilde heste” ikke kunne hindre ham i at besøge den jødiske stat som Storbritanniens premierminister.