I Haderup deles liv og tro på tværs af handicap
Over 100 samledes til bibelcamping i Haderup Anlæg og det nedlagte ældrecenter.
Anlægget i Haderup har igen i år lagt græs til årets særlige bibelcamping for mennesker med et udviklingshandicap. Her er der plads til sjov og trylleri såvel som tro og alvor.
Igen i år måtte både teltplads og hytter i Haderup Anlæg samt lejligheder i det nærliggende nedlagte ældrecenter tages i brug, da ”Haderup Bibelcamping – med hjerte, mund og hænder” løb af stablen fra lørdag den 3. til onsdag den 7. august.
Campingdagene, som er målrettet mennesker med et udviklingshandicap, samlede mellem 100 og 130 deltagere til møderne i teltet morgen og aften.
Trylleri og klare budskaber
Kristelig Handicapforening, som har tilknyttet 12 bofællesskaber for mennesker med forskellige former for udviklingshandicap – heraf 9 bofællesskaber i det midtjyske – sender hvert år mange beboere afsted til campingliv med indhold i Haderup. Men flere deltagere kommer også individuelt med deres familier.
En del af opskriften på et program, der appellerer til netop denne målgruppe, går på alsidig forkyndelse med et glimt i øjet.
”For mennesker med et udviklingshandicap er det vigtigt, at det talte ord suppleres med visuelle og gerne humoristiske effekter, der understreger pointerne,” fortæller landsleder i Kristelig Handicapforening, Tove Søgaard. Hun uddyber:
”I år var to ud af tre talere også tryllekunstnere, og scenen lagde gulv til meget andet end talerpult, for eksempel et dækket festbord, en jakobsstige og en bunke julegaver.
Vi hørte også forkyndelse i form af jokes og svingende vestjysk livemusik, da Simon Nielsen og band besøgte os. Den slags appellerer til flere sanser og skaber klare budskaber for tilhørerne”.
Frimodige deltagere
Nogle gange får det talte ord dog lov at stå alene. Det sker, når dagen afsluttes med åben mikrofon i det store telt og mulighed for at dele liv og tro på tværs af alder, baggrund og handicap.
”Der er en fantastisk åbenhed blandt deltagerne på vores camping. Mange nyder at mærke fællesskabets opbakning og er ikke særlig generte. Her kan man fortælle om de ting, som man lige nu er glad for eller ked af, og hvis man har lyst til det, beder vi en fælles bøn,” fortæller Hanne Pedersen, der som konsulent for Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler er tovholder på de tilbagevendende campingdage.
Den åbne mikrofon er et vigtigt indslag på campingdagene i Haderup, understreger hun:
”Vi ønsker at skabe rammer, der indbyder til et tæt fællesskab, og hvor vi også kan tale om livet med Gud. Det har vi alle – med eller uden handicap – brug for”.
Bag ”Haderup Bibelcamping – med hjerte, mund og hænder” står udover Kristelig Handicapforening og Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler også Indre Mission, der lægger telt til.