Nigeria: Én pastor dræbt – en anden kidnappet

Pastor Jeremiah Omolewa blev dræbt og hans hustru bortført den 4. august. Foto: Morning Star News

Ekstremistiske fulani-hyrder har dræbt en pinsepastor og bortført en baptistpastor i delstaten Kaduna i en ”flodbølge af bortførelser den sidste måned”, skriver Morning Star News.

– Omkring 20 hyrder skød ind i vores hus og smadrede dørene, fortalte Emmanuel Noma, som blev kidnappet sammen med sin 60-årige far, pastor Elisha Noma den 14. august midt om natten. Angriberne løslod senere sønnen med krav om, at han skulle skaffe 20 millioner naira (over 55.000 dollar) som løselum for faderen. Ellers ville de dræbe ham.

Pastor Joseph Hayap fra Christian Association of Nigeria (CAN), bekræfter kidnapningen af pastor Noma fra Nagarta Baptist Church i Makiri. Hayap tilføjer, at kidnapperne nu har reduceret løsesummen til 7 mio. naira.

Den 4. august dræbte fulani-hyrder pastor Jeremiah Omolewa fra Living Faith Church, mens han var på vej hjem efter at have holdt tre gudstjenester. Samtidig kidnappede de pastorens hustru. Hun blev løsladt 8. august, efter at kirken havde betalt 3 millioner naira til bortførerne, fortalte en kilde ved kirken til Morning Star News. “Mens hun var hos bortførerne, vidste hun endnu ikke, at hendes mand var død,” oplyste pastor Hayap.

Samme dag som pastor Omolewas hustru blev løsladt, angreb omkring 20 bevæbnede hyrder et sogn syd for Kaduna. Her blev en sikkerhedsvagt dræbt, mens præsten ved St. Luke’s Catholic Church, Rev. Joseph Kato Kwassau, undslap.