Stærkt album om synd og tvivl

Wolves at the Gate markerer sig endnu en gang sikkert som et af de mest stabile bands på den kristne metalscene. Eclipse er det fjerde fulde album fra bandet, som vi sidst hørte fra i 2016 med albummet Types & Shadows. Selvom der ikke er de helt store fremskridt at høre rent musikalsk, så skuffer albummet overhovedet ikke.

Jeg skal blankt indrømme, at det tog noget tid, før jeg rigtigt blev bidt af Wolves at the Gate’s musik. Der gik faktisk et helt år fra deres debutalbum udkom, før jeg tog mig sammen til at lytte til det. Hvad jeg fandt, var dog en blanding af passion og musisk talent, som desværre bliver mere og mere svær at finde på den kristne alternative scene.

Eclipse handler, lidt som navnet foreslår, om de mere mørke og dystre perioder af det troende liv. Lige fra det første nummer ”The Cure” gøres dette meget tydeligt, med en forsanger som igennem sangen kæmper med sin egen tvivl, men til sidst får presset sig igennem de første små skridt imod Gud. Derefter følger sangen ”Face to Face”, hvor temaet er den smerte, som kan følge med, når man må opgive visse ting for at kunne genopstå med Kristus.

Albummet gør et rigtig godt stykke arbejde i forhold til at holde fast i sit tema, og det hele bevæger sig lidt frem og tilbage i forhold til det opløftende og det mere dystre. En ting, som dog er stabil igennem det meste er albummet, er det høje musikalske niveau.

Trommerne fra Abishai Collingsworth var et af de elementer, som konstant imponerede mig. Specielt på den første halvdel af albummet lød det tit, som om han virkelig var i sit es, og det er bare dejligt at høre i et band, hvor det tit er vokalisterne og lyrikken, som er i førersædet.

Eclipse er helt sikkert et album, der kan anbefales til alle folk, som er fans af bandets tidligere output. Hvis du synes, tematikken lyder spændende – og ikke er skræmt væk af post-hardcore eller metalmusik – så burde du helt sikkert give dette album en chance.

Kunstner: Wolves at the Gate – Titel: Eclipse – Genre: Post-Hardcore
– Forhandler: itunes.dk – Pris: 69,-