To fynboer skal klæde frivillige på til kristent arbejde for børn

Laura Grinderslev Christensen skal være volontør og arbejde med Messy Church-gudstjenester og en tal-dansk-café i Odense.

Den 15. august begynder Laura og Frederik som henholdsvis volontør og konsulent i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS) på Fyn.

– Vi er rigtig glade på Fyns børns, kirkers og frivillige klublederes vegne, udtaler landsleder Steen Møller Laursen fra DFS. ”Vi har i lang tid ønsket at få flere kræfter til Fyn, og det er derfor ekstra glædeligt, at vi kan ansætte hele to på én gang.”

Musikalsk volontør

Laura Grinderslev Christensen skal som volontør det næste år oprette og støtte børneklubber samt Messy Church, et anderledes gudstjenestekoncept for alle aldre. Hun skal derudover bl.a. sætte gang i diakonalt arbejde i Odense og hjælpe til i byens tal-dansk-café.

Laura er 20 år og nybagt student fra STX, Midtfyns Gymnasium i Ringe, hvor hun har gået på musiklinjen. Hun synger i kor og spiller en række instrumenter, særligt violin og klaver, foruden guitar, fløjte og trompet.

Frederik Meyer Olesens arbejde bliver at starte nye børneklubber og være en ressource for de eksisterende klubber.
Frit fra leveren-konsulent

Frederik Meyer Olesen er som Laura også musikalsk. Det kan opleves på YouTube-kanalen “Frit fra leveren”, som er Frederiks musikalske projekt med egne sange, primært skrevet over bibelvers.

Udover at have været leder siden 2009 på flere af DFS’ kristne børnelejre var han i foråret 2019 i virksomhedspraktik som kirke- og kulturmedarbejder i Sankt Hans Kirke i Odense. Dermed har han erfaring med meget af det, han skal arbejde med i sin nye stilling.

Dukkefører i USA

Frederik er 26 år og kommer fra Løsning, hvor han har gået i DFS-børneklub og -junior-/teenklub.

Efter gymnasiet tog han et sabbatår, hvor han rejste rundt i Australien og 25 stater i USA for med musik og dukketeater at formidle kristendommen til børn og unge.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Her fik jeg smag for at være i en kristen organisation og forkynde evangeliet til børn og unge.

Det var meget sjovt og interessant, fortæller han.

Det var under dette ophold, at han mødte Katie, som han nu er gift med. Frederik flyttede efter udlandsopholdet til Odense – hvor parret stadig bor – og han blev i 2018 færdiguddannet som lærer på University College Lillebælt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Mens jeg tog uddannelsen, lå det i baghovedet, at jeg ikke nødvendigvis skulle være lærer på en skole, fortæller Frederik, der i fritiden kommer i Indre Mission i Odense og i Sankt Hans Kirke. Her har han været engageret i kirkens børneklub, »Børnehjørnet«.

Forkynder i børnehøjde

Da han brænder for forkyndelse i børnehøjde, var stillingsopslaget som skrevet til ham personligt, mener Frederik, der i fritiden ivrigt spiller musik og discgolf.

På landsplan har DFS knapt 300 klubber. Af disse ligger p.t. 11 klubber på Fyn. Herudover er der på øen 4 steder, hvor DFS afholder lejre.

– Jeg skal finde flere steder, hvor vi kan starte en børneklub. Samtidig skal jeg have kontakt med de eksisterende klubledere og være en ressource for dem, fortæller Frederik om nogle af de arbejdsopgaver, der venter ham som DFS-konsulent.


Artiklen fortsætter efter annoncen: