Udfordringen-journalist vil være skuespiller

Mirjam Røgeskov er taget til Hollywood. Hun udfordrer andre kristne til også at udleve deres kald.

En af Udfordringens free-lance journalister, Mirjam Røgeskov, er på trosrejse i Hollywood, hvor hun uddanner sig til skuespiller. Hun tror, det er Guds ”næste bevægelse” på jorden, at kristne går ind i det, de er kaldet til.

Lige siden Mirjam Røgeskov var barn, har hun drømt om at blive skuespiller, men på grund af forskellige former for frygt er hun aldrig gået efter drømmen.

”De sidste otte år har jeg været i en meget intens proces med Jesus, hvor Han har sat mig mere og mere fri fra frygt, og for et år siden begyndte Han at vække drømmen om skuespil og at skabe film til live – og så er det gået hurtigt,” fortæller Mirjam Røgeskov.

Hun er kommet ind på New York Film Academy i Los Angeles til september med en talentbaseret rabat, og hun er nu på et månedslangt skuespil-kursus på en kristen missionsskole i L.A. under Iris Global (Mama Heidis organisation). Skolen vil udruste kristne til at gå ind i Hollywood med musik, film og skuespil.

”Hollywood er en af de største missionsmarker. Tænk på, hvor mange mennesker, der ser film og serier fra Hollywood, der prædiker noget dårligt. Ord skaber, og hvad du hører og ser, skaber godt eller ondt i dig. Det er dybt seriøst,” mener Mirjam Røgeskov.

Hun glæder sig over, at der også kommer flere og flere gode film fra Hollywood.

”Når kristne er involveret i underholdningsbranchen, og de adlyder Jesus og arbejder til Hans ære, bliver det Guds ord gennem deres kunst, – om det så er en decideret kristen film eller ej. Og jeg fornemmer stærkt, at det er sådan, Gud vil igangsætte sin næste, store bevægelse på jorden,” siger Mirjam Røgeskov.

Renæssance

Hun er stødt på flere profetiske ord, som handler om, at Gud nu vil udsende kunstnerne til at skabe forandring i måden, vi anskuer verden på, og hun henviser til, at renæssancen, som ledte til reformationen, startede med kunst.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Jeg fornemmer også, at Jesus har talt til mig om, at Hans løsning på uretfærdighed og krige er kunst i bred forstand, fordi kunst per definition sprænger rammerne.

Kunst udforsker og udfordrer vores livssyn, fordi det kommer ud af vores frie fantasi. Og når det er på linje med Guds fantasi, er kunsten fyldt af Hans kraft og ord til at forvandle mennesker,” siger Mirjam Røgeskov.

Hun forklarer, at man som skuespiller kan vælge at bruge sig selv og sine egne erfaringer i stor grad, og på den måde kan hendes erfaringer med Guds frihed, fred, renhed og håb forløses i seeren.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”I det hele taget drømmer jeg om at spille skuespil og lave film, som gør, at mennesker bliver sat fri og lærer Jesus bedre at kende.

Mit håb er, at danske kunstnere får øjnene op for, at vores kunst er en slags missionsarbejde på linje med at være præst eller hjælpe gadebørn i Afrika, og at vi tør at tage skridtet.”

Hun håber på at kunne starte på New York Film Academy til september, hvilket kræver, at hun får 300.000 kr. til opholdet inden d. 12. august 2019.

Ja, det koster på alle fronter, men hvis Jesus har kaldt dig, giver Han dig nåden til at gå i dit kald,” siger Mirjam Røgeskov.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Alt er jo muligt med Gud, og Han får stor ære, når vi træder ud i tro, selv om det ser komplet umuligt ud,” siger Mirjam Røgeskov fra Los Angeles.