Kirke uddeler 75 skoletasker

Aalborg Citykirke har i flere år uddelt skoletasker. I dag sker det under en skolestartfest i kirken og på P-pladsen.

– I år skal vi ikke bare dele tasker ud. Vi skal holde en rigtig skolestartfest med masser af sjov for børnene, fortæller præst Simon Jakobsen om arrangementet i Aalborg Citykirke den 11. august.

– De tidligere år har vi bare uddelt skoletasker til udsatte familier. Men i år holder vi en rigtig skolestartfest den 11. august med alt det, børn synes er sjovt, fortæller præst Simon Jakobsen.

Børnene skal hygge sig med sang fra scenen, en masse udendørs sjov med en brandbil, hoppeborg, hotdogs og vafler, stærk-mands-konkurrence og flødeboller. Alt det, der hører til en børnefest, understreger præsten.

Skolestartfest

– Vi skal bare have det sjovt og nyde de sidste dage af børnenes ferie. Hvis det regner for meget, kan de fleste af arrangementerne rykkes indendørs.

Men i modsætning til tidligere år skal uddelingen af skoletasker til udsatte ikke stå alene. Nu holder vi en stor fest for alle skolebørn, og uddelingen af tasker er bare en lille del af festen, fortæller præsten.

85 ansøgere

I år er det femte gang, Aalborg Citykirke tilbyder at donere en gratis skoletaske til udsatte familier. Og der er stigende behov for tilbuddet blandt folk på overførselsindkomster.

Sidste år uddelte kirken 70 skoletasker. I år har der været 85 ansøgere, og man måtte desværre sige nej til flere, fordi der kun var 75 tasker til uddeling.

– Vi har et team, der vurderer behovet ud fra familiernes oplysninger, forklarer Simon Jakobsen.

Hjælp året rundt

Kirken uddeler smarte LEGO-tasker med matchende penalhus. Udgiften dækkes gennem indsamlinger i menigheden, ligesom man har søgt fonde og sponsorater. Men for Aalborg Citykirke er uddelingen af skoletasker og den aktuelle skolestartfest bare endnu et tiltag i arbejdet blandt udsatte.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Gennem 7 år har man nemlig holdt store julefester i kirken i forbindelse med uddeling af julehjælp. Sidste år blev der uddelt hele 700 julekurve til udsatte.

Hvis de udsatte familier ønsker at være med til flere arrangementer, sender kirken løbende informationer ud. Også til fastelavn har kirken slået dørene op for at holde en gratis fest for alle interesserede børn.

”Vi tænker meget over, hvordan vi kan hjælpe trængte familier på alle tider af året, ikke kun til jul, og en stor fastelavnsfest giver børnene noget at se frem til efter jul,” sagde børnepræst Pia Knakkergaard til Udfordringen i 2018.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Om sommeren tilbyder kirken en uges ferie på Sommercamp i Mariager. I år deltog tre nye familier foruden to familier, der var med i Mariager sidste år.

– Opholdet på Sommercamp er helt gratis det første år, derefter skal folk selv betale lidt, slutter Simon Jakobsen.