12.240 sagde ja til Jesus i woodooland

Stor interesse for Gospel Outreach’ 7. kampagne i Benin. Seks nye menigheder startes op efter kampagne.

Blandt de mange, som oplevede mirakler, var denne dreng. Han havde en aktiv kræftknude på halskæben. Trods flere operationer var den blevet ved med at vokse. Men knuden visnede efter forbøn, kunne det konstateres på hospitalet, hvor han var til undersøgelse.

Den afrikanske nattehimmel blev oplyst gang på gang af store lyn. Lyden af torden var stadig langt væk, men lynene skød flotte og lysende over himlen ude i horisonten.

Vinden tog til i styrke og rykkede kraftigt i platformen, og alle vidste, at snart vil det regne.

Ikke at godt tegn, når der afholdes udendørs kampagner, for ingen mennesker bryder sig om at stå i regn og blive våde.
Men sulten efter Guds indgriben i håbløse situationer gjorde, at kun få folk forlod pladsen.

De fleste rykkede i ly under en tribune, en medbragt parasol, eller en plasticstol blev brugt som beskyttelse for regndråberne. Og regnen kom med både lyn og torden…

7. kampagne i Benin

Dette var den trejde aften på kampagne med Gospel Outreach i det vestafrikanske land Benin.

Denne gang i byen Savalou i den midtvestlige del af landet. Gospel Outreach har afholdt 7 kampagner før i dette land, altid i forskellige byer, og vi har set utrolige ting ske i dette land, når Guds Ord prædikes.
Men det er vist første gang, vi har set, at regnen ikke betød det store for, om folk blev stående eller ej.
Byen er en langstrakt by med ca 150.000 indbyggere (med opland på op til 50 km). Selve byen har omkring 40.000 indbyggere. Den ligger mod grænsen til Togo, i nærheden af nogle bevoksede bjerge.

Kendt for woodoo
Denne kvinde fortalte, at hun var halvsidig lam efter en blodprop, men under kampagnen blev hun rask og gav krykkerne til Per Hyldgaard.

Byen er også kendt for dens popularitet for voodoo og for salg af remedier til at udøve voodoo.

Folk kommer langvejs fra (også udlandet) for at indkøbe diverse ting til udførelse af voodoo.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Også mange kunstnere kommer for, som der siges her, “at sælge deres sjæl for at blive berømt”.
Alt dette foregår i denne by og i de nærliggende bjerge. Men nu er byen også ved at blive kendt for, at Guds ord og kraft er kommet hertil.

 

Lederkonference

Forud for kampagnen var der som altid en pastor/leder-konference for alle de omkringliggende kirker, der ønskede at deltage og være med til at række ud til deres by.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I alt 420 pastorer og ledere var registreret til denne konference, og mange havde rejst langvejs fra, så der var arrangeret indkvartering for disse i en nærliggende skole.

Deltagerne sugede til sig af undervisningen. Der blev undervist af Gospel Outreach’ kampagneleder Dan Alhman, evangelist Per Hyldgaard samt – fra Benin – apostel Nazaier Hounkpadode.
Emner som: “Hvorfor er vi kirke”, “Gudgiven autoritet” og “Den tjenende leder” var alt sammen brugbar undervisning i et land, hvor det er vigtigt, at kirkerne er parate til udføre deres kald og opgave.

De sidste ti år er islam fordoblet i Benin, og med voodoo som hovedreligion er der nok at tage fat på i Benin for de lokale kirker, hvis de vil se deres land forvandlet til et kristent land.

Manden her var blind på ét øje efter en ulykke, men kan nu se, hvilket han demonstrerer ved at prikke Per Hyldgaard på næsen..
Grundbog til ledere

Som afslutning på konferencen blev bogen “The Shepherds staff” uddelt. Den blev givet i en fransksproget udgave, da fransk er det officielle sprog i landet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bogen er en hjælp og guide til pastor- / ledergerningen. Denne bog indeholder grundlæggende bibelundervisning samt lederundervisning og en kirkeguide i alt, lige fra hvordan begravelser forrettes til opbyggelse af et alment menighedsliv.
Det er en fantastisk hjælp til pastorer, som måske aldrig har fået anden undervisning eller træning i deres liv.

Forsinket af regn i 3 timer

Allerede første kampagne-aften bød på store udfordringer, da regnen styrtede ned. Regntiden i dette område af Benin er normalt ikke på denne tid af året, men alligevel kom der regn.

Først efter tre timer kom kampagnen i gang, lettere forsinket. Selvom det var sent på aftenen, var der alligevel kommet mange mennesker.

Omkring 5000 havde indtaget kampagnepladsen og dansede nu med på den livfulde lovsang.
Evangeliet om Jesus blev forkyndt, denne aften med fokus på, hvordan Han ønsker at være ven med alle og kom for at udfylde afstanden mellem Gud og mennesker.

Budskabet om, at Kristus er den eneste, der kan frelse os og give os håb for fremtiden og evigheden, forkyndes uindpakket og tydeligt.

I bund og grund er det det enkle budskab om Korsets betydning og en appel til alle om at tage imod Jesus, der er i centrum hver aften.
Rigtigt mange mennesker gav allerede første aften respons på budskabet ved i kor at gentage en bøn til Jesus om tilgivelse og omvendelse.

Per Hyldgaard viser det hæfte med undervisning, som de nye troende modtog for at lede dem videre i troen.
Hæfte til de 12.240
nyomvendte kristne

Vi har i lang tid i Gospel Outreach set et behov for at gøre lidt mere for de mennesker, der giver respons, end “blot” fortælle dem om vigtigheden af at bede til Jesus, læse i Bibelen og gå i kirke.
Vi har erfaret, at mange ikke har en bibel eller ikke kan læse. Derfor havde vi til denne kampagne for første gang fået trykt et lille hæfte, hvor man bliver guidet videre i sin vandring med Jesus. Også kontaktinformation for byens kirker var i bogen.

Hæfterne blev hver aften uddelt til de personer, der ønskede at blive kontaktet af en kirke, og i alt tog 12.240 mennesker imod tilbuddet i løbet af de fire aftener, kampagnen varede.

 

Tegn stadfæstede ordet

Som altid tilbydes der også bøn for alle, der ønsker det.
Om det er bøn for helbredelse, udfrielse eller noget helt trejde, så strømmer folk frem til platformen for at deltage i denne bøn.

Gud stadfæster sit ord med mange mirakler, helbredelser og udfrielser.
I Savalou var folk ikke generte, men ønskede gladeligt at fortælle om, hvad Gud havde gjort i deres liv under forbønnen.

Vi hørte om flere mennesker, der havde haft en blodprop og havde været motorisk hæmmet, men nu selv gik op af den stejle trappe til platformen.
Mange smed krykker og stokke væk, fordi de ikke længere behøvede dem.

Flere svagtseende, blinde og hørehæmmede fik fuldt syn og hørelse tilbage, og flere vidnede om, hvordan smerter, cyster og tumorer forsvandt under forbønnen.

Dreng med tumor helbredt

Især en lille dreng med en synlig bandage i ansigtet gjorde indtryk. Han havde i nederste del af ansigtet en stadig voksende tumor, som gentagne gange var forsøgt operativt fjernet.
Der var dog altid en ”aktiv rest”, der blev ved med at vokse i ham.

Hans far var med på platformen og kunne fortælle om, at ud over gener og smerter havde det også kostet rigtigt mange penge for dem, hver gang drengen blev opereret.
Drengen havde netop lige været på operationsbordet og skulle opereres igen. Men de var gået til kampagnen og havde modtaget forbøn, og da de dagen efter havde endnu en aftale med hospitalet, gik de derhen.

Her fik de af vide, at tumoren ikke var aktiv mere, men den var visnet bort, og at der ikke var behov for flere operationer!
Nu var de på pladsen igen aftenen efter og fortalte om, hvad der var sket. Både far og søn var selvfølgelig glade, og vi andre jublede med dem!

 

Dobbelt helbredelse

Et andet vidnesbyrd var en dame, som kom og fortalte, hvordan hun havde haft så mange smerter i hofter og lænd, at hun ikke kunne gå eller stå uden brug af stok. Nu stod hun smilende på platformen og tryllebandt os alle med sin charmerende historie om Jesu indgriben i hendes situation.
Hendes søn kom også på platformen og bekræftede, at hun ikke havde været i stand til selv at gå.

Udover helbredelse for smerter blev hun også helbredt for sit syn, så da Per Hyldgaard bad hende om at ”tage hans næse”, greb hun storsmilende ud efter den, hvilket affødte et sandt jubelråb hos de mange tusinde.

 

Jesus var der!  

Sikke en fest der er, når Jesus efterlader ”sit visitkort” i form af helbredelser!
Den sidste aften på kampagnen kom en mand op og fortalte, at han havde mødt en ven, som havde fortalt ham om, hvad Gud gjorde på disse aftener.

Han besluttede derfor at tage hen til kampagnen den sidste aften, da han selv var næsten blind.
Under prædikenen oplevede han, at Gud pludselig åbnede hans øjne, så han kunne se igen, hvilket han ikke havde kunnet i mere end ti år!

Sådan var der hver aften det ene vidnesbyrd efter det andet om helbredelser og mirakler.
Igen en fantastisk kampagne, hvor vi regner med, at 20-25.000 mennesker fik hørt evangeliet om Jesus.

Kampagnen sluttede lørdag aften, og allerede søndag formiddag blev der fejret opstart af 6 nye menigheder! Og flere er undervejs…