Gud for begyndere

Få styr på alt fra pagten til det kristne liv og Jordens nyskabelse i ny anbefalelsesværdig bog.

”Det gode budskab (evangeliet) er, at der findes en anden vej end de religiøse veje. Evangeliets vej indebærer, at vi erkender syndefaldet, anerkender loven og erkender, at vi intet kan gøre ved det. Det er et håbløst sisyfosarbejde, når vi selv forsøger at forbedre os.”

Johan Linde er forfatteren bag denne nye lækre guide til kristendommen. I syv kapitler forklares alt fra pagten til det kristne liv og Jordens nyskabelse, på en pædagogisk, letlæselig og visuelt indbydende vis.

Linde formår både at formidle det essentielle og giver samtidig fine sproglige og historiske baggrundsoplysninger, hvilket er med til at bygge bro mellem nu-danskerens forståelsesramme og logikkerne i både Gammelt Testamente og Det Nye Testamente.

Materialet, der bliver
ved med at give

Uanset om bogen læses på egen hånd, eller som studiemateriale i grupper, er der flere lag at gå på opdagelse i. Hvert kapitel indledes med at fortælle noget mere om, hvem Gud er, og hvordan vi kan relatere til ham.

Derudover er der interessante faktuelle oplysninger om de forskellige bøger og breve i Bibelen, som understøttes af fine grafikker. Der er tænkt i overskuelighed og systematik, uden at det bliver akademisk eller poppet. Men vil man dykke mere ned i detaljerne, er der masser af henvisninger, citater og referencer, som man kan blive klogere af, og har man mere lyst til at få det serveret i underholdningsformat, kan man finde links til videoer om emner spændende fra ”Hvorfor Gud ikke tillader det onde” til ”Video om Guds kærlighed”.

Endelig tilbyder bogen forskellige refleksionsøvelser, som selvfølgelig er mest givende i grupper, men alligevel også kan sætte tankerne i gang, når der læses på egen hånd.
En rød tråd (eller flere)
Bogen er som sagt inddelt i hovedafsnit, samt et om, hvordan den kan bruges i grupper. Men selvom hvert afsnit omhandler forskellige dele af Bibelen og sider af den kristne tro, så går der en rød tråd igennem bogen: det handler om at se Gud. At forstå hvilken relation han tilbyder os, og hvad det betyder for vores identitet og liv.

Derudover er ”pagt” et centralt begreb, hvad enten det handler om syndefald eller forligelseslære. Religionerne præsenterer også pagtstankegang, men Bibelen handler grundlæggende om Guds ubetingede kærlighedserklæring, som udtrykkes med Jesu korsord: ”Det er fuldbragt!” – det er en diametralt anderledes tænkning, hvor vi sættes fri til at modtage nåden og leve i den identitet, som Gud har skabt os til.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:Anbefalelsesværdig

Bogen fortjener en klar anbefaling, fordi formidlingen er i top, uden at der gås på kompromis med selve indholdet. En bog, som gøre selv skeptikeren klogere på bibel, Gud og kristendom på en sådan måde, at man mærker Helligåndens hviskende stemme: ”Se her er Guds godhed at finde”.

Johan Linde:
Gud for begyndere
239 sider. 245 kr. Mediacellen