Kirker indsamler hjælp til Bahamas

– Folk i Bahamas har mistet alt, siger pastor Jonathan Archer fra Christ Episcopal Church i Miami. “Vi gik heldigvis fri. Men hvorfor ikke sende vore ubrugte orkan-reserver til dem, som virkelig har brug for dem?”

Den kristne nødhjælpsorganisation Operation Blessing i North Carolina sendte allerede onsdag et akuthold til Nassau i Bahamas.

I forrige uge pløjede orkanen Dorian sig igennem Bahamas og ødelagde over 13.000 hjem. Der er brug for hjælp til de mange nødstedte, som har mistet alt.

Operation Blessing vil i første omgang arbejde tæt sammen med lokale partnere, som skal bedømme skaderne.

Herefter vil organisationen lave en plan for indsatsen, og et team med specialister i vandrensning vil sammen med en læge sørge for rent vand, medicin, mad og husly til de nødstedte.

 

Kirkerne hjælper

På Bahamas har mange mistet alt og mangler derfor både tøj, mad, husly, madrasser, lommelygter og meget mere.

Mange frivillige donerer flere af disse fornødenheder, som foreløbig må opmagasineres, mens man venter på, at det bliver muligt at nå frem til de oversvømmede områder.

– Der er brug for presenninger, generatorer og alt det andet, som vi selv samlede, mens vi forberedte os på den orkan, som heldigvis ikke ramte os, fortæller pastor Jonathan Archer fra Christ Episcopal Church i Miami. Hans kirke er blevet ét stort lager af nødhjælp. Men der er plads til mere og brug for meget mere.

Rystede beboere

Indbyggerne i Bahamas er dybt chokerede over Dorians hærgen.

“Det var ekstremt skræmmende,” sagde Sharon Rolle til CNN over telefonen. “Der er ikke længere noget nabolag….Jeg føler mig ikke tryg.”

– Der er mange døde omkring os, der der er masser af kaos. Man kan ligefrem lugte døden i luften, når vandet forsvinder og solen kommer frem. Det er så uvirkeligt, fortalte Sharon Rolle.

Frivillige måtte i starten sejle og vade ud for at hente de døde og hjælpe de nødstedte.
”Nogle mennesker var så udmattede, at vi måtte bære dem. Jeg tror ikke, vi har set noget lignende i hele vores liv. Det er total ødelæggelse,” siger en af de lokale frivillige, Rochenel Daniel.

Operation Blessing har siden 1978 arbejdet med at ”demonstrere Guds kærlighed ved at afhjælpe menneskers nød” både i USA og i resten af verden.