Nye ledere i Ringsted Frikirke

Det nye lederpar kommer fra Næstved Bykirke.

Ugens profil: Kenneth og Mie Abildskov
I dag, søndag den 22. september, er der festgudstjeneste i Ringsted Frikirke med indsættelse af Kenneth og Mie Abildskov som nyt lederpar. Dermed får den tidligere baptistkirke et tre-personers ledelsesteam.

Kirkens ledelse består fremover af Kenneth og Mie Abildskov samt Stine Kofoed Møller. Hun har været midlertidig leder af kirken siden hendes forældre, Nora og Hans Ole Kofoed, fratrådte pga. sygdom i oktober 2018.

Svar på bøn

Det nye lederpar har allerede været engageret i Ringsted Frikirke i tre måneder, og den midlertidige leder glæder sig til at overlade det daglige ledelsesansvar til Kenneth og Mie Abildskov.
“Det er svar på bøn”, fastslår Stine Kofoed Møller.

Hjælp fra Næstved Bykirke

Ringsted Frikirke har især det seneste år haft et tæt samarbejde med Næstved Bykirke, som er en uafhængig frikirke. Lederteamet fra Ringsted bad Bykirken om hjælp, og Kenneth og Mie kom derfor med i lederteamet i tre måneder. De havde i den forbindelse en stærk oplevelse af, at Gud kaldte dem til Ringsted Frikirke.

– Tidligere i år indgik vi et samarbejde med Næstved Bykirke, som ydede os en meget værdifuld støtte, primært gennem Kenneth og Mie, fortæller Stine Kofoed Møller, der har været pastor i kirken siden januar sidste år.

Hans Ole Kofoed er af helbredsgrunde ikke længere præst og leder for kirken, men han hjælper stadig til, hvor det kan lade sig gøre.

– Samarbejdet med Næstved Bykirke er opstået som følge af de netværk, som Stine har skabt, gennem et engagement i aktiviteter udenfor menigheden.

Næstved Bykirke er til inspiration for os, og som en noget større kirke råder de over ressourcer, som vi trækker på. Der er dog ikke tale om et samarbejde på dagligt plan.

Ved indsættelsen på søndag vil venner af det nye lederpar fra både Næstved og andre kirker være repræsenteret, oplyser Hans Ole Kofoed.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Lovsang og administration

Mie Abildskov skal blandt andet fungere som lovsangsleder, mens Kenneth især skal bidrage med praktiske og administrative opgaver. De vil begge fortsat have erhvervsarbejde ved siden af tjenesten i Ringsted Frikirke.

“Så nu skal vi ikke længere synge til Youtube. Det er fantastisk. De er helt perfekte til vores menighed,” siger Stine Kofoed Møller.

Mie og Kenneth Abildskov bor i Fuglebjerg, ca. 30 minutter fra Ringsted. De hører nu til blandt de ca. 50 voksne medlemmer og 10 børn i Ringsted Frikirke.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Tidligere baptistkirke

Ringsted Frikirke på Roskildevej 192 hed indtil oktober 2012 Baptistkirken i Ringsted. Menigheden startede som et missionsprojekt i Ringsted by, under Midtsjællands Baptistmenighed.

I forbindelse med navneændringen til Ringsted Frikirke, besluttede man at fravige kravet om bekendelsesdåb som forudsætning for medlemskab i menigheden. Kirkens praktiserer dog fortsat dåb som en bekendelse af troen på Jesus Kristus.

Velkomstfest

Mie og Kenneth Abildskov tiltrådte formelt i Ringsted Frikirke den 1. august. Det bliver nu fejret med indsættelsen under festgudstjenesten søndag den 22. september kl. 15.00.

Efter gudstjenesten byder menigheden på frit samvær over en kop kaffe, og alle er velkomne.


Artiklen fortsætter efter annoncen: