Apostolsk Kirke sender sine præster på skolebænken

Anne-Mette Fredegod er præst i Kirkecenteret i Vejle og en del af Apostolsk Kirkes ledelse, kaldet Tjenesteteamet.


Efter flere år uden efteruddannelse for præster og ledere starter Apostolsk Kirke med 95 deltagere på et to-årigt forløb i Menighedsbaseret Teologi.

Et nyt kursus for kirkens præster og ledere har fået stor opbakning blandt de 31 kirker, som er en del af Apostolsk Kirke. Hele 95 har tilmeldt sig kurset, som starter den 7. november på Kolding Internationale Højskole og er det første af sin slags i over 15 år.

Unge vil være præster

En del af succesen tilskrives en stigning i antallet af unge, der gerne vil være præster.

– Vi oplever et stort boom i unge, som læser teologi på universitetet og ønsker at blive præster i Apostolsk Kirke, fortæller Anne-Mette Fredegod, der er præst i Kirkecenteret i Vejle og en del af Apostolsk Kirkes Tjenesteteam.

Hun fremhæver også en generel lyst til at kende, hvem man er som kirkesamfund, efter en længere tid uden fælles efteruddannelse.

– Over tid har der været en voksende længsel efter at definere, hvad der er apostolsk teologi og genfinde vores rødder, for at sikre det som et fortsat stærkt fundament for at bygge lokal kirke.

Bibel, familie og sex

Kurset forløber over 14 kursusdage i løbet af 2 år og indeholder ni emner, som kendetegner Apostolsk Kirkes teologi eller har særlig relevans for at drive kirke 2019.

Det er blandt andet bibelsyn og bibelbrug, etik og seksualitet, familieliv og at være missional.
Det nye kursus lægger sig på linje med kirkens øgede fokus på teologisk ballast, fx i kravet til ny ansatte præster.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Teologi former vores praksis og omvendt. Vi har alle teologi og bruger det hver dag.

Dette kursus er vigtigt, fordi det sætter fokus på at blive bevidst om, hvilken teologi vi praktiserer, så vi kan sikre sund teologi og praksis, siger Anne-Mette Fredegod, der melder alt udsolgt og håber, at kurset vil skabe fornyet sammenhængs kraft blandt kirkens præster og ledere.