– Byd nabofamilien fra Syrien til fødselsdag

Den nyvalgte formand for Kristendemokraterne, Isabella Arendt, betoner, at KD er et parti i fremgang.

Partiet med de kristne rødder gik både frem ved kommunal- og regionsvalget, samt ved det seneste folketingsvalg, hvor kun ca. 200 stemmer forhindrede, at partiet blev valgt ind.

– Og vi går frem igen ved kommunal- og regionsvalget i 2021! KD bliver stærkere og stærkere, og det er takket være jer! understregede ”vikaren fra Himlen” på landsmødet.

Titlen fik hun af flere medier, efter at have imponeret i TV-debatterne ved sidste folketingsvalg, da hun pludseligt måtte overtage fra en syg Stig Grenov.

Og der blæser nye vinde ind over partiet, som har oplevet den største medlemstilgang i 15 år.
Måske det derfor er vigtigt, at pege på, hvordan Kristendemokraterne skiller sig ud politisk. Arendt understregede for nylig i en artikel på Altinget.dk, hvorfor partiet er et midterparti, der hælder til den borgerlige side:

– Vores menneskesyn og frihedsforståelse hører bedst til på den borgerlige side. Vi er stiftet på og rundet af et stærkt fokus på den enkelte borger, på styrken i civilsamfundet og på en sund skepsis i forhold til en voksende stat.

– Civilsamfundet skal tage ansvaret for sit eget liv på sig igen, forklarer hun og giver eksempler:
– Det betyder, at jeg selv skal vande blomster for mine bedsteforældre. At jeg selv skal passe naboens børn frem for statslige tilskud til babysittere.

At jeg selv skal læse lektier med mine børn en dag frem for tvungen lektiecafé. At jeg selv skal byde nabofamilien fra Syrien ind til fødselsdag i stedet for at betale for en integrationskonsulent fra kommunen.


Artiklen fortsætter efter annoncen: