Dansk bog fik geolog og præst til at udforske arken

Samuel Andreades fra USA er både geolog og præst. Mary Kay ændrede hans skepsis med den danske bog om Noahs Ark.

Samuel Andreades fra Philadelphia, USA, holdt et foredrag – om 10 spørgsmål, som en videnskabelig undersøgelse kunne afklare – på tyrkisk…!

Ægteparret Sam og Mary Kay er blevet så interesseret i fundet, at de endda har lært sig tyrkisk for bedre at kunne kommunikere med tyrkerne.

Fandt dansk bog i en Amish boghandel

– Det hele begyndte faktisk med, at jeg fandt din bog i en Amish boghandel i Lancaster ved Pennsylvania, fortæller Mary Kay.

– Jeg forærede bogen til Sam, som i starten var dybt skeptisk og afvisende. Det kunne ikke passe, at arken var fundet, mente han.

Men da han havde læst bogen, var det, ligesom alting havde ændret sig, fortalte hun.

Sam mener, det er afgørende, at professionelle videnskabfolk undersøger fundet og fastlår med flere slags alders-målinger, at det virkelig er så gammelt, som arken skulle være.

Han mener, at det kan hjælpe mange til tro, ligesom det kan ændre samfundets indstilling til Bibelens troværdighed, til kristendommen og til evolutionsteorien.

Geolog blev gadesanger – og præst

Sam studerede oprindeligt geologi og geofysik ved Yale University og blev her tildelt Yale’s Hammer Award for sin afhandling om akustiske bølgers bevægelse gennem granit.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men så opgav Sam videnskaben for at bosætte sig i New York City som gademusiker…! Han ønskede at ændre samfundet.

Han spillede jævnligt egne sange på guitar og harmonika i Greenwich Village’s restauranter og i New York Citys metro.

Sam og Mary Kay møde den karismatiske fornyelse i 90’erne. Og gennem Redemers Presbyterian Church i New York blev Sam optaget af, hvordan den kristne tro kunne skabe en ”revolution” af samfundet gennem menneskers forvandling.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I 1998 begyndte Sam at studere teologi ved Reformed Theological Seminary, hvor han tog en Master of Divinity i 2001.

Efter fem års studier var han præst i Greenwich Village i godt ti år. Kirken var kendt for at henvende sig til ikke-troende og skeptikere.

På hjemmesiden fortæller spændende mennesker deres livshistorier om, hvordan de fandt Gud.

Sideløbende tog Sam flere akademiske uddannelser: En Master of Science i kunstig intelligens og en doktorgrad i pastoral ministry, hvor han skrev en afhandling om køn og ægteskab.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Han har også oprettet en tjeneste, der hjælper mennesker med at blive sikre i deres køn og seksualitet. Den hedder Higher Ground.

Sam har nu trukket sig som ledende præst i Faith Reformed Presbyterian Church i Quarryville, Pennsylvania – bl.a. for at koncentrere sig om udforskningen af Noah’s Ark!