’Familiefilter’ vurderer skadeligt indhold i streamede film

Det multinationale firma Walmart har lanceret filteret ”Family Play”, som har analyseret over 600 film for blandt andet bandeord, sexscener og overdreven vold. Dermed kan forældre føle sig mere trygge ved at lade børnene bruge streamingtjenester.

Med Family Play kan familierne også undgå, at børn bliver udsat for at se nøgenscener og fx. stof- og alkoholmisbrug. Teknologien stammer fra Clearplay, som i over et årti har tilbudt filtre til film.

Flere filmstudier, heriblandt Disney, har tidligere retsforfulgt filter-udbydere for brud på copy-right lovene.

Men med salg gennem Walmart er der håb om større udbredelse i USA, mener NGO’en Parents Television Council.

Firmaet bag Family Play har også indledt et samarbejde med filmstudierne, fortæller Jeremy Verba fra Vudu.

“De forstår godt, at vi giver kunderne mulighed for at vælge. Det er ikke os, der vælger for dem,” forklarer Jeremy Verba.

Family Play har screenet film som Avengers: Endgame, Spider-Man: Far From Home og The Greatest Showman. Også Star Wars filmene, Harry Potter, DC og Marvel-serierne er med i systemet ligesom animationsfilmen Incredibles 2.