Ezekiel er en af de fattige ukendte helte i mission

”De første skal blive de sidste og de sidste de første” siger Jesus om evigheden. Ezekiel overhaler med lethed mange af os i de europæiske kirker.

Ezekiel Bere er her i gang med at gøre udstyret klar til aftenens film-forestilling i en typisk landsby i det nordlige og muslimske del af Cameroun i Afrika. Ofte møder hele landsbyen op til forestillingen og den efterfølgende appel, hvor han opforderer alle til at omvende sig til Jesus. Fra den 25. september til den 1. november 2019 viser han film i forskellige kvarterer i byen Pitoua, hvor han selv bor. ”Bed til Herren, at han må besøge mit Jerusalem”, skriver han til Udfordringen. (Obs! Teksten om Mediemission er indsat.)

Mens det er småt med mission og evangelisation i Europa, arbejder afrikanske evangelister målrettet på at nå deres landsmænd med evangeliet.

Udfordringens radio-mission har flere gange hjulpet en tidligere bibelskoleelev Ezekiel Bere med udstyr, så han kan vise Jesus-film i bushen og byerne.

Og han sender jævnligt rapporter, som fx. disse:
Evangelisation d. 30. august 2019 i Badjouma~Radier. 2 filmfremvisninger. Antal deltagere: 352 personer. Omvendte: 193 personner.

1. september i Karéwa. 1 filmfremvisning. Deltagere: 67 personner. Omvendte: 21 personer.
Andre gange viser han og teamet filmen i en byområde, hvor der ofte er flere tilskuere, men som regel færre omvendte.

Her er et eksempel. Lørdag den 27. april: Jésus-filmen på fulfuldé-sproget vist i Djamboutou-Tchéboa i storbyen Garoua. Set af 836 personer, heriblandt muslimske bororo-fulanere. 10 personer omvendte sig.

Den 8.-9. februar 2019 filmforevisning i Mayami. 536 personer så Jesus-filmen. Omvendte: 144 personer.

Her er Ézéchiel Bere på evangelisation sammen med Danra Samuel. Begge har været med til at oprette mange menigheder.

Opretter menigheder
Når Ezekiel har vist filmen, kommer han med en kort appel om at omvende sig og tage imod Jesus som frelser og herre.

Bagefter beder han og de andre kristne med de nyomvendte, og næste morgen samler de dem til et møde, hvor de sætter en bibelgruppe i gang, eller de opretter en helt ny menighed.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Trods det udmærkede arbejde er Ezekiel ofte blevet hæmmet af sin tidligere kirkes ledelse.
Engang beklagede han sig til mig over, at han ikke kunne vise film, fordi kirkens evangelisations-direktør havde taget video-udstyret fra ham.

Det viste sig, at han brugte det til spil og til at leje det ud…

Derefter fik Ezekiel sit eget udstyr af os, som han bruger til film-forevisningerne. I starten brugte han spolefilm, senere gik han over til dvd-afspillere, som var meget nemmere at tage med ud i bushen, og nu lægger han filmene ind på små memory-kort, som kan afspilles fra en bærbar PC.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Da kirkeledelsen åbenbart var mere optaget af magt og penge end evangelisation, gik han endelig – efter 20 år – ud og oprettede en ny kirke sammen med andre evangelister.

Det er en kirke, som lægger vægt på mission, og der plantes hele tiden nye menigheder. Ofte oplever de mirakler, når de beder for syge, og der er jævnligt plagede mennesker, der bliver sat fri for onde ånder i Jesu navn.

Også modstand
Selv om evangeliet går sin sejrsgang, oplever Ezekiel og hans venner også megen modstand. Ikke kun fra muslimer, som er den dominerende gruppe i denne landsdel, men også fra kristne, der går op i kirkepolitik.

Det er heller ikke uden omkostninger, at Ezekiel bruger tid på at vise kristne film og plante kirker.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ezekiel lever af at være landmand, og selv om han er meget flittig med hakken i den brændende sol, så slår afgrøderne nogle gange fejl på grund af oversvømmelser, tørke, sygdom i afgrøderne – eller fordi tyve eller aber stjæler afgrøderne.

Forleden skrev han til os, at hans kone havde forladt ham…
Men glæden ved at forkynde om Jesus og fællesskabet med Ham får Ezekiel gennem alle vanskeligheder.

Du kan give en kærlighedsgave til Ezekiel gennem Udfordringen på mobil pay 2197 1111 mærket: Til Ezekiel.