Rock som far lavede den

I 80’erne og 90’erne ville man have kaldt stilen heavy metal, men genren er blevet tungere med årene, så nu kaldes det “bare” hard rock.

Pladen giver straks minder til 80’erne og 90’erne og forskellige bands fra den periode, og det er ikke uden grund. Sangene blev nemlig hovedsageligt skrevet omkring 1995, men er først blevet indspillet nu hjemme i forsanger Tim Bushongs eget studio i Indiana, USA, som følge af en Kickstarter kampagne.

Åbningssangen ‘Who I am’ sætter tonen godt an for resten af pladen og giver associationer til bandsene Kings X, Extreme og Red Hot Chili Peppers. Det er der flere af sangene, der gør, pga. af de gode guitar-riffs og det glimrende basspil.

Forsangeren lyder dog ikke som nogle af disse bands, men har en mere “grungy” stemme og minder mere om Holy Soldiers’ anden forsanger, Eric Wayne, som afløste den oprindelige forsanger, Steven Patrick.

‘Grain of Salt’ er også en god sang med et stærkt omkvæd og funky soloer undervejs.

Kan man lide hård rock-stilen fra slutfirserne og starthalvfemserne, vil man også kunne lide denne skive. Der er flere gode sange, og musikken svinger på en funky måde. Der er ikke nogen stille ballader, men for det meste fuld fart over feltet, men der er forholdsvis stor variation imellem numrene, så det bliver ikke ensformigt.

Lovewar er en trio (ligesom Kings X). De andre to medlemmer er Rick Armstrong (bas) og Greg Purlee (trommer). Bushong spiller også guitar ud over at synge. Denne plade er kun gruppens anden. Den første med titlen ‘Soak Your Brain’ udkom i 1993 og blev udnævnt af Heavens Metal Magazine til at være blandt de 50 vigtigste rock-indspilninger nogensinde. Om denne plade får samme anerkendelse ved jeg ikke, men den er værd at lytte til. For min skyld behøver de ikke vente 26 år før de laver den næste.