Guvernør opfordrede stat til bøn og faste

Bill Lee, der tiltrådte som guvernør i Tennessee i januar i år, opfordrede delstatens borgere til at bede og faste den 10. oktober.

”Vi ved, at bøn udretter meget. Det styrker vore familier, vores samfund og vores forhold til naboerne. Det styrker først og fremmest vores relation til Gud selv.”

Sådan skrev Tennessees nye guvernør, republikaneren Bill Lee, i en offentlig proklamation på Twitter, hvor han udråbte den 10. oktober til ”en dag for bøn, ydmyghed og faste”. Guvernøren opfordrede borgerne til sammen med ham selv og hustruen at bede om Guds nåde og velsignelse.

I en separat video takkede Bill Lee borgerne i den amerikanske delstat for deres tidligere forbøn for ham.

Tak for delstaten

Borgerne opfordres til at sige Gud tak både for de smukke naturområder i deres delstat, som Smoky Mountains, Mississippi River og for folket. Borgerne må også bede for dem, der kommer til delstaten fra hele verden for at finde muligheder og håb i Tennessees byer og landdistrikter.

Samtidig skal de bede om tilgivelse for deres synder, inklusive ”diskrimination, undertrykkelse og uretfærdighed, griskhed, stolthed og ligegyldighed”og bede om Guds visdom i forhold til fremtidige udfordringer.

Opfordringen til bøn er holdt i religionsnetutrale vendinger, hvor guvernøren ikke nævner Jesus Kristus men taler om ”Gud” og ”Den Almægtige”.

Bill Lee mistede sin første hustru ved en rideulykke i 2000. Derefter stoppede han for en tid med at arbejde i sit byggefirma for at tage sig af parrets 4 børn. I 2008 blev han gift med sin nuværende hustru, Maria.