Ikon-værksted i Thorsø

Kunstneren Helle Noer har hjulpet 6000 konfirmander til at fremstille ikoner med deres foretrukne bibelvers.

Thorsø Kirke inviterer til Ikonværksted lørdag den 26. oktober 2019 i Sognehuset på Kirkegade 23 med kunstneren Helle Noer som underviser.

Ikon-værkstedet henvender sig også til folk, som tror, de ikke kan male. Der bliver brugt maling, men ingen pensler, og motiver bliver limet på. Man kan lade sig inspirere af forskellige temaer, tekster, metaller og et hav af figurer, og alle vil kunne lave fine kunstværker, forsikres det i indbydelsen til at prøve kræfter med det gamle håndværk.

Ikonerne, som fremstilles, vil være i lettilgængelige materialer, men deres symboler og farver er vigtige. Der er en egen ro over ikonerne, som kan minde folk om det, de gerne vil huske på, fx tro, håb og kærlighed, fortæller instruktøren.

Kunstneren

Helle Noer er en efterspurgt underviser og har i over 10 år hjulpet mere end 6000 konfirmander i at lave flotte ikoner, hvor en tekst fortolkes i et billede. Selv arbejder hun både med malerier og ikoner bygget op som små og store fortællinger om de vigtige ting i livet.

Der vil være forplejning til en pris af 50,00 kroner i forbindelse med ikonværkstedet. Tilmelding senest onsdag 23. oktober til kirkekontoret eller Erik Bertelsen.