Kirsten og Søren opdagede Gud…

Kirsten Hornbeck og Søren Busch

Kirsten Hornbeck og Søren Busch boede på Amager i Korsvejskirkens sogn. Oveni købet på Kristtorns Allé. Men de havde aldrig interesseret sig for kirke og kristendom.

En dag i 2004 så de tilfældigt i kirkebladet en artikel med overskriften ”Dr. Gud”
Kirsten læste artiklen, der handlede om et menighedsrådsmedlem, Verner Olsen, som var blevet helbredt for hjernehindebetændelse – af dr. Gud, som der stod.

Hans kone Elinor havde ellers fået at vide, at hun skulle samle familie og venner, for nu skulle der slukkes for respiratoren. Der var ikke noget som helst udslag.

Han var erklæret hjernedød. Men Elinor fik en indskydelse og ringede til pastor Ole Skjerbæk. Han var ellers på vej ud af huset, men kom tilbage for at hente noget.

Så ringede telefonen, og han indvilligede i at komme straks. Han bad for Verner, og da lægen tjekkede, forstod han ikke, at Verner lå dér og kiggede på ham med åbne øjne… Han var kommet tilbage til livet.

Beretningen i kirkebladet fik Kirsten til for en gangs skyld at gå i kirke.

– De kunne nok godt se, at jeg var ny. I starten fortalte jeg om alle de ”guder”, jeg kendte. Al min nyreligiøse bagage. Men de var åbne og inviterede mig ind til et Alpha-kursus, fortæller Kirsten.

Den der Helligånd, den vil jeg gerne have…

– Vi var så med til kurset begge to. Og på et tidspunkt var Bess Serner på besøg og fortalte om Helligånden. Bagefter kunne man gå op til alteret og knæle og få forbøn.

Det gjorde jeg, fortæller Kirsten.
– Bess spurgte, hvad jeg ønskede, og jeg svarede: ”Den der Helligånd, den vil jeg gerne have.”

Hun bad for mig, og jeg følte det, som om 20 ton blev løftet af mig. Jeg græd glædeståre. Lettelsens tårer. Endelig!
– Det var ligesom at komme hjem, husker Søren med taknemlighed.

Stationerne i haven findes i gamle fiskerbåde på højkant.
Faldt pladask for Ærø

I 2008 tog parret på ferie på Ærø, og de faldt pladask for ø samfundet.
De købte et hus på øen, og da de kom tilbage på Amager, lykkedes det at få solgt deres eget hus, så de kunne blive pensioneret. Huset ligger i Tværby 15, Bregninge, midt på øen.

– I starten forsøgte vi at finde nogen, vi kunne dele troen med, og vi spurgte, om der ikke skulle holdes et Alpha-kursus, men det mente man ikke, der var brug for på Ærø.

Men efter et par år flyttede Simon og Margit Ambrosen ind på Sømandsmissionens hus, Aggerhøj i Ærøskøbing. Vi tilbød at hjælpe, og på den måde blev vi en slags reserveforældre for deres fem børn.

Vi holder en slags hjemmekirke om søndagen på sømandshjemmet. Vi bruger videoer optaget en uge før af præsten Per Munk i Nyker på Bornholm. Han har nogle fantastiske prædikener.

Det er så forsinket en uge, men det betyder ikke så meget.

Via Dolorosa på Ærø

Ægteparret har indrettet deres have som en mindehave med de stationer, som Jesus gik på sin vej til korset. Derfor kalder de haven Via Dolorosa – smertens vej.

Haven åbner normalt fra påske til november, men man kan evt. kontakte ægteparret på tlf. 32527215. Som tekster har de valgt nogle fra den svenske biskop Martin Lønnebos bog ”Vor frelsers vej til korset”.

– Vi samler også bibler fra genbrug og giver dem til de besøgende. Og vi har oplevet, at det gør stort indtryk på nogle af de besøgende at gå i haven og tænke over tingene, fortæller det glade par.