22 ansøgninger om udvikling af kristne medier

Udfordringen fik 22 ansøgninger efter en annonce om uddeling af hensatte midler.

Næstformand Flemming Nielsen, Pandrup, fik idéen til at uddele Udfordringens hensatte midler til nye medie-initiativer.
Formand Stig Christensen synes, der var mange interessante ansøgninger, som man kunne have lyst til at støtte.

Udfordringen er en selvejende institution, som er sat i verden for at udbrede det kristne budskab. Fonden skal hvile i sig selv. Når det går godt, hensættes der beløb til uddeling senere. For eksempel har avisen i en del år støttet radio- og film-mission i Afrika.

I år var der mulighed for at bruge et større beløb til både intern og ekstern uddeling.

Efter forslag fra bestyrelsesmedlem Flemming Nielsen blev der annonceret efter initiativer – specielt indenfor medie-mission og gerne indenfor de nye elektrioniske medier – som Udfordringen kunne opmuntre og støtte.

Der kom 22 ansøgninger inden fristens udløb. Og bestyrelsen kunne godt have brugt en million. Men nu var der 200.000 kr. til fordeling, så der måtte vælges.

Blandt de 22 ansøgninger blev otte ansøgninger udvalgt.
Det drejer sig bl.a. om et video-projekt om ”Gudsoplevelser”, som Per Bracher søsætter, delvist med egne midler.

Et andet projekt er Aarhus Valgmenigheds Online Bibelskole, som også får støtte til den kreative udvikling.

I Mesterens Lys får tilskud til en ny elektronisk udgave af Christfulness. Det er et kristent alternativ til Mindfuldness.

Byens Valgmenighed får hjælp til udvikling af en ny medieplatform.
Hovedstadens Kristne Gymnasium udstyr til at lave podcast for unge. Og det samme gør frikirken Haven i Aarhus.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Endelig har bestyrelsen besluttet at støtte tryk og husstandsomdeling af juleavisen i et geografisk område.

Og så skal der udvikles en video-kanal i forbindelse med Udfordringen, hvor forskellige producenter kan byde ind med programmer og indslag til fælles gavn, og hvor der også arbejdes med direkte transmission fra konferencer.

I forvejen er der en del, der producerer indslag og interviews og lægger dem ud på facebook og hjemmesider, og nogle store organisationer sender også live fra deres stævner.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men nu vil Udfordringen forsøge at samle noget af dette gode og opmuntrende stof i en fælles tv-kanal.
– De sociale medier giver nye muligheder.

Samtidig er det vigtigt, at Udfordringen som trykt avis fortsætter, for den skaber det økonomiske grundlag for vores andre medie-initiativer. Derfor opfordrer vi til at holde fast i abonnementet på den trykte avis og få flere til at holde den, understreger redaktør Henri Nissen.