Troen hjælper i psykiatrien

Poul Henning Krog er læge og arbejder til dagligt mded psykiatriske patienter. Han redigerer også en brevkasse i Udfordringen.

Mere end 150 videnskabelige undersøgelser på verdensplan dokumenterer, at bøn kan besejre sygdomme.

– Flere fra den etablerede lægeverden bruger bøn som medicin, for selv dokumenterbare og alvorlige diagnoser som fx forhøjet blodtryk, kræft og angst kan bønnen have gavnlig effekt på.

Ja, lidelserne kan forsvinde over tid eller som dug for solen, fortæller læge Poul Henning Krog, der arbejder med psykiatriske patienter.

Han holder på tirsdag den 5. november et foredrag ved et stort café-træf kl. 14.45 på Kolding Internationale Højskole.

– Heldigvis bliver opfattelsen af, at psykiatri og tro er modsætninger, langsomt udvisket, og de forvandles til to sider af “samme sag”, der supplerer hinanden.

Gud er mere end før “lukket ind i varmen” til gavn for det hele menneske.
Det fysiske, psykiske, åndelige og spirituelle spiller uløseligt sammen, og det er fx et faktum, at troende mennesker lever længere end ikke-troende, pointerer P. H. Krog.

Lægepræsten – som har en brevkasse i Udfordringen (se side 8) – tager i foredraget det bedste og mest tankevækkende op fra den nyeste forskning indenfor den tredje bølge af terapi (*ACT = Acceptance and Commitment Therapy).

Denne forskning spejles i udvalgte og relevante bibelvers.
Under foredraget indlægges små øvelser i det omfang, det kan nås.


Artiklen fortsætter efter annoncen: