Afvisning af jul og kristendom bag ”vintermedister”

Af Iben Thranholm

Vinterfest, vinterbolle og vintermedister. Hvor bliver julen af, spørger mange i en efterhånden ophedet debat om, hvorvidt danske supermarkeder ved at sløjfe ordet julen til fordel for det neutrale og kønsløse vinter.

Først var det Ikea, der introducerede vinterfesten i stedet for julen. Så havde Føtex pludselig vinterboller i stedet for juleboller i brøddisken, og nu har Aldi sluttet sig til rækken ved at sælge vintermedister i stedet for julemedister.

Det har sat danskeres sind i kog, så meget kog, at vinterbetegnelserne har trukket overskrifter i den forgangne tid. Rør blot ej ved min gamle jul.

Men er ordet jul ved at blive erstattet af det neutrale vinter?
Noget kunne tyde på det, selvom supermarkedsgiganten Coop har forsikret, at de bestemt ikke er i gang med at udfase julen, og at der vil komme masser af de genkendelige julevarer på hylderne.

På sociale medier som Facebook har mange beskyldt de forretningsdrivende for at gøre knæfald for islam, når de bruger vinter i stedet for jul. Det er umiddelbart det letteste at skyde skylden på islam. Det er en afledningsmanøvre.

Der er i forvejen ingen muslimske kunder til medister, da det er svinekød. Ikea har så mange andre varer end julelyskæder og plastikgrantræer, at muslimske kunder nok også ville finde vej i julemåneden. Jeg har aldrig hørt muslimer klage over, at danskerne holder jul.

At ordet jul erstattes med vinter, har alene med os selv at gøre. Det er udtryk for, at vi selv har tabt troen på kristendommen, og ikke mindst at tidsånden raser imod den.

Vor tids politiske ideologi er kendetegnet af en agressiv modstand imod kristendom. I stedet introduceres vi for en humanistisk, sekularistisk universalisme, som har til hensigt at udslette den kristne arv. Der er allerede sket en systematisk udrensning de senere år, hvor kristne symboler et efter et er blevet fjernet fra det offentlige rum.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Nu er turen så kommet til julen. Intet er helligt for denne nye ideologi, der spreder multikulturel mangfoldighed og forbud mod “hate-speech”. Ideologien handler dybest set om en total opløsning af enhver form for kristen moral og skelnen mellem godt og ondt.

Det er nihilisme, man vænner os til ved at bruge ordet vinter i stedet for jul. Den er båret af et dybt had til kristendommen og handler slet ikke om hensyn til muslimske kunder. Vi må kigge dybere i os selv, hvis vi skal forstå, hvad der er på færde.