Fremragende hurtig-andagter

Jørgen Hedager Nielsen er tidligere forlagsredaktør på Lohse og mangeårig journalist ved Indre Missions Tidende. Han har udgivet denne samling mini-andagter, 365 nærmere bestemt. Det er altså én til hver af årets dage, men man behøver ikke følge nogen slagen plan.

Andagterne er nemlig ikke nødvendigvis beregnet på at skulle læses fra A til Z, man kan vælge et tilfældigt sted i bogen hver dag og ”krydse af”. Kirkeår, ugedage, årstider eller andre parametre er altså uden betydning her. Manna-ord med på vejen i den hektiske hverdag.

Man kan selvfølgelig også gå helt slavisk til værks, ”det her er en bog, og så starter man med den første side og arbejder sig igennem til sidste side”.

Stof til eftertanke

Men sagen er, at det sådan set er lidt underordnet, hvad vej man vælger. Der er stof til eftertanke i hvert eneste lille stykke. Netop som denne anmeldelse skrives, slår jeg helt tilfældigt op på side 67, der handler om overgangen fra at have barnetro til at blive personligt troende. Et måske lidt overset emne, men desto vigtigere.

Og sådan er denne bog så fuld af gode, overraskende indsigter og fine illustrationer af bibelteksterne. Uanset hvor jeg slår ned, bliver jeg opmuntret og inspireret. Det er enkelt skrevet, men ikke derfor overfladisk. Tværtimod.

Vigtige budskaber kort fortalt

Det er lidt af en kunst at kunne formidle vigtige budskaber på kun 800 anslag, incl. tegn og mellemrum. I forordet fortæller forfatteren da også, at han til at begynde med afviste tanken, men endte med at blive bidt af det. Det er der grund til at være taknemlig for.

Bogen fortjener vid udbredelse i kraft af sin lettilgængelige form, og det lille, fysiske format er lige til frakkelommen, så den er god at have med sig (næsten) overalt.

Et register til bibelstederne højner kun éns tilfredshed med projektet. En fin gaveidé.
Også til kommende konfirmander, der gerne vil vide mere.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jørgen Hedager Nielsen: ”Salt & honning.”
374 sider. Indb. 250 kr. Lohse