ADRA sender nødhjælp til Sydsudan

Næsten 1 million mennesker har brug for nødhjælp efter oversvømmelser.

ADRA Danmark giver nødhjælp til Sydsudan efter massive oversvømmelser i den nordlige del af landet. Foto: ADRA

Næsten en million mennesker i Sudsudan har brug for nødhjælp i form af mad, rent vand, tag over hovedet og adgang til lægehjælp. ADRA Danmark har derfor sendt omkring 330.000 kroner til formålet. Pengene indgår i en større nødhjælpspulje.

En intens regntid fik i efteråret 2019 floderne i det nordlige Sydsudan til at gå over deres bredder. Den danske nødhjælp skal nu være med til at afhjælpe konsekvenserne af de oversvømmelser, der har berørt mere end 900.000 mennesker i området.

Regnen og oversvømmelserne har i stort omfang ødelagt både afgrøder, hytter og infrastruktur. ADRA er allerede til stede i størstedelen af de ramte områder. Her støtter organisationen skoler og arbejder med beskyttelse af børn.

Mange af de berørte mennesker er internt fordrevne og flygtninge, som i forvejen har behov for humanitær hjælp. De fleste bor midlertidigt i kollektive centre eller under åben himmel. De har brug for mad, presenninger, moskitonet, tæpper, hygiejnepakker og fiskeredskaber, så de kan skaffe mad nu, hvor afgrøderne er blevet ødelagt.

Det danske bidrag skal primært dække de behov, som ikke omfatter maduddeling. Denne del af hjælpen når ud til 1.360 sårbare familier, cirka 8.160 mennesker. Pengene indgår i en større pulje på i alt 1.344.480 millioner kroner, som andre ADRA-kontorer i verden også bidrager til, oplyser ADRA Danmark.