Bibelskole har fået tilladelse til at starte linjen ’Bare Bibel’

Rektor Ørjan Tinnen fra Normisjons bibelskole Gå Ut Senteret i Trondheim er både glad og lettet over, at Kunnskapsdepartementet har godkendt Bare Bibel-linjen. Foto: Ingunn Marie Ruud, KPK

Gå Ut Senteret i Trondheim, hvor også flere danskere har forberedt sig til en missionærtjeneste, fik før jul at vide, at deres planlagte bibelkundskabslinje ”Bare Bibel” nu er godkendt af undervisningsministeriet.

I foråret 2019 blev linjen ellers afvist af ministeriets ”Utdanningsdirektorat”, hvorpå centeret ankede afgørelsen. Afslaget blev opretholdt. Skolen tog derefter tog sagen videre til Kunnskapsdepartementet (uddannelses- og forskningsministeriet).

Den 18. december kom så den godkendelse fra Kunnskapsdepartementet, som rektor Ørjan Tinnen har ventet på siden april, skriver Kristelig Pressekontor.

– Vi er super glade, for dette har været en meget lang proces.

Vi ønsker at udruste unge mennesker med bibelkundskab og til at formidle Bibelens budskab. Studenterne på Bare Bibel vil få en fuld gennemgang af hele Bibelen i løbet af skoleåret.

Det er en afgørende opgave i vor tid at formidle indholdet i troen på en måde, som gør, at nye generationer forstår, hvad den går ud på, udtalte en lettet Ørjan Tinnen til KPK.

Starter optag

Bare Bibel skal sikre øget kendskab til Bibelen, og eleverne skal bruge skoleåret på at gennemgå alle Bibelens bøger fra omslag til omslag. Linjen havde allerede 17 ansøgere i april 2019 med planlagt start i efteråret 2019. Med tidsrammen for klagebehandlingen blev dette dog umuligt.

Men nu kan GUS endelig invitere potentielle studenter til at søge ind.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Vi har allerede haft materialet klart længe. Vi håber, vi får en god flok til opstart i efteråret, siger Ørjan Tinnen.

Han mener, at Bare Bibel har fået tid til at modnes, og at mange har kendt til linjen og vist interesse for den.

Jobrelateret

Det oprindelige afslag fra Utdanningsdirektoratet blev begrundet med, at tilbuddet ikke var tilstrækkeligt jobrelateret. Da ansøgningen om det nye undervisningstilbud blev afslået, reagerede flere på nyheden om bibelskolen, som ikke måtte undervise i hele Bibelen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Det er et overgreb, som ikke viser forståelse og respekt for kirken og dens organisationers egenart, udtalte stortingsrepræsentant Hans Fredrik Grøvan (KrF) til avisen Dagen i juni.
Også avisen Vårt Land skrev i en leder, at Kunnskapsdepartementet burde sige ja.

– Den behandling, ansøgningen fik i Utdanningsdirektoratet, synes vi var vanskelig at forstå, og vi er meget glade for, at Kunnskapsdepartementet har set anderledes på sagen, siger Tinnen.

Støtteudtalelser fra biskop og organisationer

Også i kirke- og organisationssammenhænge fik skolen støtte til det nye tilbud, deriblandt fra Nidaros’ biskop, Herborg Finnset, Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag, Wycliffe Norge og Acta – børn og unge i Normisjon. Disse fire skrev hvert sit brev om behovet for øgede bibelkompetencer, som blev vedlagt klagen fra Gå Ut Senteret.

– Vi havde helt konkrete udtalelser fra arbejdsgivere, som sagde god for, at kurset ville være job-forberedende og relevant for arbejdslivet. Det er vigtigt for os ikke bare at være et sted, hvor man tilegner sig kundskab, men at kundskaben også skal kunne anvendes i praksis. Vi har vist, at der er et behov, siger Ørjan Tinnen.


Artiklen fortsætter efter annoncen: