Antallet af forfulgte kristne fortsætter opad

Der er færre martyrer og flere lukkede kirker på årets udgave af listen over forfulgte kristne i verden, som Open Doors præsenterede onsdag.

Efter flere oplæg om verdens forfulgte kristne var der paneldebat med deltagelse af Daniel Toft Jakobsen (S), generalsekretær i Open Doors Danmark René Ottesen, Ulla Tørnes (V) og Naser Khader (K) på Christiansborg.

Flere og flere kristne verden over udsættes for forfølgelse. Sådan lød det fra Open Doors, som onsdag den 15. januar præsenterede den årlige opgørelse over forfølgelse af kristne.

Det går kun én vej for antallet af forfulgte kristne: Opad.
Det viser den årlige udgave af World Watch List (WWL), som Open Doors præsenterede for pressen og politikere og andre fremmødte på Christiansborg den 15. januar.

World Watch List er en oversigt over de 50 lande, hvor forfølgelsen af kristne er værst, og i år er der 260 millioner forfulgte i disse lande – en stigning fra 245 millioner sidste år.

5 tendenser i verdensranglisten 2020

– Dertil kommer en observationsliste med yderligere 23 lande, hvor forfølgelsen også er høj – regner man disse med, er det samlede antal forfulgte kristne på verdensplan i år på mindst 310 millioner mod 280 millioner sidste år, oplyser generalsekretær i Open Doors Danmark, René B. Ottesen.

Tre afrikanske lande, Burkina Faso, Niger og Cameroun, der alle ligger syd for Sahara, er kommet med på listen for første gang. Førstnævnte er strøget ind på listens 28. plads. Alle tre lande ligger i området umiddelbart syd for Sahara, hvor en række forskellige militante, islamiske grupper i disse år vinder kraftigt terræn.

Kamera ved kirker i Kina

En anden tydelig tendens i den globale forfølgelse af kristne er, at Kina, Indien og andre autoritære stater i stadig højere grad kamera-overvåger de kristne.

– I Kina er der tilmed eksempler på, at statsligt godkendte tre selv-kirker har opsat scannere til ansigtsgenkendelse, som gudstjenestedeltagerne skal lade sig registrere af, inden de kommer ind, forklarer René B. Ottesen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Præst får 9 års fængsel for ‘skadelig virksomhed’

Færre martyrer

En god nyhed fra årets liste er, at antallet af kristne martyrer er faldet fra 4.305 sidste år til 2.983 i år. Faldet skyldes primært, at der er færre dødelige overgreb på landsbyer i Nigeria.
Til gengæld er antallet af kirkebygninger, som er blevet angrebet eller lukket, steget fra 1.847 sidste år til 9.488 i år. Igen er Kina i fokus.

– Styret i Kina har intensiveret presset mod de kristne og lukker derfor kirker på stribe. Sammen med Angola og Rwanda udgør Kina en top tre, som tilsammen står for 87 procent af alle angreb på eller lukninger af kirker og kirkelige bygninger som hospitaler, skoler og kapeller, siger René B. Ottesen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Politikere i debat på Christiansborg