Børn hjælper børn i skole

Eleverne på Haderslev Kristne Friskole skal lære om livet i DR Congo. Friskolen samarbejder med BDM for at skaffe penge til de afrikanske børns skolegang.

Eleverne på Haderslev Kristne Friskole skal lære om DR Congo og samle ind til deres jævnaldrende i det afrikanske land.

Fredag den 10. januar blev projektet ”Skole bygger skole” skudt i gang på Haderslev Kristne Friskole. Det skete, da skolen til morgensang fik besøg af Brødremenighedens Danske Mission.

– Sammen vil vi hjælpe 300 børn i det krigsplagede DR Congo til at komme i skole, siger generalsekretær Jens Peter Rejkjær, som fortalte eleverne om projektet under morgensamlingen.

Vil indsamle 100.000 kr.

Haderslev Kristne Friskole havde temaet ”ansvarlighed” i sidste halvdel af 2019. Det fik skoleleder Mirjam Fibiger Olesen til at tage initiativ til et projektforløb, hvor børn aktivt kan hjælpe andre børn, som er ramt af krig og fattigdom:

– Det er vigtigt, at vores elever lærer at tage et medansvar for andre i denne verden og får øjnene op for, at der er børn, der ikke har de samme privilegier, som vi har i Danmark. Det er en fælles udfordring, som vores elever også kan være med til at ændre på”, siger Mirjam Fibiger Olesen.

Med Brødremenighedens Danske Mission som samarbejdspartner vil skolen derfor samle 100.000 kroner ind i de næste måneder:

– Projektet skal lære eleverne, at det er muligt at gøre en forskel for andre, også selvom man ”bare” er et lille barn i en stor og globaliseret verden, fortæller skolelederen.

I februar og marts vil eleverne arbejde med globale problemstillinger i klasseundervisningen og desuden prøve kræfter med små initiativer, der kan hjælpe de afrikanske børn. Forløbet afsluttes med et sponsorløb før påskeferien, hvor hele skolen står sammen om at gå og løbe penge ind til børnene i Congo.

Børn i flygtningelejren uden for Goma har brug for støtte, så de kan komme i skole.

En skole i en flygtningelejr

Projektet, som Haderslev Kristne Friskole har valgt at støtte, er et skolebyggeri i en flygtningelejr udenfor storbyen Goma. Initiativet ventes at gøre en mærkbar forskel for op mod 300 børn i DR Congo på grænsen til Rwanda og Uganda.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Selve skolebygningen opføres af BDM med støttekroner fra Y’s Men’s i Danmark og ventes at stå klar til næste skoleårs start i september 2020. Men klasselokalerne skal også fyldes af inventar og skoleparate børn, så der er brug for flere midler til skoleredskaber, uniformer, bøger, borde, stole og andre helt nødvendige ting.

Håb og nye muligheder

Der skal god og gratis skolegang til for at give børn en fremtid, fastslår FN i sin Børnekonvention, men i DR Congo har den væbnede konflikt berøvet over 3 millioner børn deres muligheder for at lære for eksempel matematik og sprog.

– Uden skolegang har de ingen fremtid. Derfor vil BDM bygge en skole, så børnene og deres familier i flygtningelejren gives håb om en lysere fremtid.


Artiklen fortsætter efter annoncen:De skal også have muligheden for at komme i skole, så de kan lære nyt og udfolde sig, siger Jens Peter Rejkær.