Flere elever på Børkop Højskole

Indre Missions bibelhøjskole i Børkop har flere elever i år end sidste år.

Robert Bladt er forstander på Børkop Højskole.

I søndags begyndte 39 unge mennesker på forårsholdet på Børkop Højskole. Det er forstanderen Robert Bladt godt tilfreds med, for det er ikke en selvfølge.

– Vi er jo til eksamen hvert halve år som højskole, når det kommer til elever, forklarer Robert Bladt.

Børkop Højskole, som har ophav i Indre Mission, tilbyder bl.a. et kursus på 22 uger med særligt fokus på mission og nødhjælp. Kurset hedder Global Discipelskabs Træning, og der er på nuværende tidspunkt 12 elever på holdet.

På det klassiske bibelskoleophold er der 27 elever. Her sætter man ind på elevernes relation til Gud gennem bibelundervisning og værkstederne: musik, kreativitet og udendørsliv.

Fra efterårsholdet 2019 er der otte elever, der har forlænget opholdet til forårsholdet. Derudover er der fire elever fra udlandet.

Robert Bladt fortæller, at selvom Børkop Højskole gennem de seneste år har oplevet en stigning i elevtal, så er det umuligt at snakke om tendenser på en højskole. Elevtallet skifter hvert år, og selv fra halvår til halvår.

På Børkop Højskole er forstanderen opmærksom på, at højskolens udvikling følger med de unge. Skolen justerer hvert år undervisningen, så den er opdateret og henvender sig særligt til de unge.

Skulle der være nogen, der har lyst til at springe med på forårsholdet, er der stadig ledige pladser, siger Robert Bladt.


Artiklen fortsætter efter annoncen: