Kristen fange løsladt før tid

Pastor Bakhrom Kholmatov fra Tadsjikistan blev idømt tre års fængsel for at have ”sunget ekstremistiske sange i kirken”. Også bogen ”Mere end en tømrer” af Josh McDowell, som blev fundet på præstens computer, er ekstremistisk, vurderede imamerne i 2017.

Den kristne samvittighedsfange, Bakhrom Kholmatov fra Tadsjikistan, er den 17. december 2019 blevet løsladt før tid, oplyser Dansk Europamission.

I juli 2017 blev Bakhrom Kholmatov idømt tre års fængsel for ifølge anklageren at have ”sunget ekstremistiske sange i kirken og dermed opildnet til religiøst had.”

Den nationale sikkerhedskomités hemmelige politi, KNB, arresterede Kholmatov i april 2017 efter en razzia i hans kirke i Khujand, hvor de chikanerede og torturerede kirkens medlemmer.

I forbindelse med arrestationen beslaglagde politiet bl.a. præstens computer og bogen ”Mere end en tømrer” af Josh McDowell (denne bog blev udgivet på dansk af Lohse Forlag i 1991). Imamer, der arbejder ved KNB, påstår, at bogen er ekstremistisk.

Bakhrom Khasanovich Kholmatov sad fængslet i Yavan-fængslet i den sydvestlige Khatlon-region. Han skulle egentlig først løslades i april 2020, men retten undersøgte muligheden for at løslade ham før tid og forkortede straffen, fortæller en lokal kristen ifølge nyhedstjenesten Forum 18.

Gennem Dansk Europamission har danskere sendt opmuntrende breve til Bakhrom i fængslet og bedt for ham. Det udtrykker han nu stor taknemlighed for:

”Jeg vil gerne udtrykke min enorme taknemmelighed over for alle, som har støttet og bedt for mig, min familie og min kirke. I de tre år har jeg mærket jeres bønner. De har hjulpet mig til at holde stand, de har hjulpet min elskede kone og børn, og de har hjulpet medlemmerne af min kirke, som pludselig stod uden en præst og desuden blev smidt ud af bygningen af myndighederne.”