Næstekærlighed på skoleskemaet

8. januar inviterer landets efterskoler til Efterskolernes Aften - få glimt af efterskolelivet her.

Elever fra Frøstruphave Efterskole på besøg på Østerbækhjemmet.

Elever fra Frøstruphave Efterskole var for nylig forbi et bosted for psykisk udviklingshæmmede for at besøge venner, de fik på sidste års festival for handicappede, som skolen er vært for.

Frøstruphave Efterskole har igennem 20 år haft et partnerskab med Kristelig Handicapforening om den årlige Frøfestival, som er en musikfestival for mennesker med handicap. Hvert år rykker eleverne ud af deres værelser og giver plads til deltagerne på festivalen. Sammen hyldes forskelligheden og taknemmeligheden over, at alle er elskede og værdifulde, sådan som Kristelig Handicapforenings slogan lyder.

Frøstruphave Efterskole ligge i Vestjylland cirka 20 km nord for Varde og blev oprettet den 5. maj 1983 af Indre Mission og KFUM/KFUK.

Skal lære omsorg

Arbejdet med diakoni og næstekærlighed rækker også dybt ind i hverdagen skolen. Et af skolens valgfag hedder ”Giv det videre”. Det handler om at gå ud og gøre noget for andre mennesker, og eleverne I faget arbejder med pædagogik, diakoni, psykologi og frivillig omsorgsarbejde.
– Ugentligt indgår eleverne således i en besøgstjeneste i skolens lokalområde, og indimellem bliver der også tid til andre begivenheder, fortæller forstander Anders Østerby.

Besøger venner på bosted

Således var en gruppe elever for nylig på besøg hos vennerne fra Frøfestival på Østbækhjemmet, et bosted i Ølgod for psykisk udviklingshæmmede tilknyttet Kristelig Handicapforening.

– Her blev julen sunget ind, der blev lyttet til juleevangeliet, festlighederne fortsatte med kaffe, besøg i lejlighederne. Det var en fantastisk aften fyldt med livsglæde og taknemmelighed, siger Anders Østerby.

Læs også andre artikler om efterskolelivet:

Her bliver eleverne i weekenden

Hedemølles herlige Hamborgtur

Bæredygtighed bliver ny linje på Hestlund Efterskole


Artiklen fortsætter efter annoncen:Efterskoleelever skriver artikel om julehjælp i Mariager