Norea Radio fejrer 50 år med mission over grænser

Radioen bragte evangeliet ind bag Jerntæppet.

Noreas kontorer i Haderslev blev indviet i 1978. Bygningen havde tidligere huset en virksomhed, der reparerede spillemaskiner.

 

 

 

Det begyndte som en test – 10 prøveprogrammer via kortbølge – men i dag, den 2/2 2020 kan Norea fejre 50 år med mission via medier.

Noreas daglige leder, Ole Sørensen, ses her under et besøg i Tyrkiet.

De første radioprogrammer fra Norea Radio Danmark blev optaget i 1970 hjemme i stuen hos unge pionerer fra Luthersk Mission. Derefter blev programmerne sendt til Monaco, hvorfra de blev transmitteret via kortbølge.

1 million lyttere bag Jerntæppet

Helt fra begyndelsen har det ligget i Noreas DNA at bringe opmuntring og oplæring til verdens undertrykte kristne. Samtidig ville man bringe håb til mennesker, som endnu ikke havde hørt evangeliet om Jesus. Allerede i 1971 begyndte man derfor at udsende ugentlige kristne programmer på rumænsk.
Programmet blev sendt ind bag Jerntæppet, og Pastor Moscovici, som sammen med Norea producerede programmerne, var i tre årtier en kendt stemme i Rumænien. Han havde mere end en million faste lyttere.

Evangeliet til unåede

I dag bringer Norea, gennem lokale samarbejdspartnere, evangeliet ud til mennesker i nogle af verdens mest lukkede lande i Mellemøsten, Afrika og ikke mindst Centralasi

Pastor Moscovici havde en million lyttere i sit hjemland Rumænien.

en.
Norea støtter en bred vifte af programmer, så som undervisning af flygtningebørn; oplysning om kvinders værdi; information om sundhed; forebyggelse af sygdomme og hjælp til ægteskab og familieliv. Fælles for dem alle er, at de er baseret på det kristne livs- og menneskesyn.
Flere steder i verden bliver piger bortgiftet i en tidlig alder og får at vide, at de ikke er noget værd. Men gennem radio- og TV-programmer finder de ud af, at de har en stemme, og at de i Guds øjne er uendeligt værdifulde.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ind i fængsler og diktaturstater

– Vi kan give håb gennem radiobølger, TV-signal og datastrømme over internettet. Vi deler det kristne budskab med mennesker i fængsler, i diktaturstater, i krig og i sam

Berit Jensen er tekniker og producer på Noreas kontor.

fund, hvor undertrykkelsen og forfølgelsen er stor, fortæller Noreas daglige leder, Ole Sørensen.
Norea har fået en helt unik mulighed for at bringe evangeliet til verdens mindst nåede folkegrupper, og mange tilbagemeldinger fra lyttere og seere vidner om, at det nytter.
En stor del af Noreas arbejde foregår uden for Danmarks grænser, men også herhjemme gør Norea en forskel. Gennem Web-Radio, og projekter som TilLiv.dk og Gumle.tv, bliver det kristne budskab spredt til danskere i alle aldre.

Jubilæumsfest

Noreas jubilæum bliver fejret på Haderslev kristne friskole i dag den 2/2 . Man kan læse mere om programmet og Noreas historie på norea.dk/norea50.


Artiklen fortsætter efter annoncen: