Ny pressehåndbog til kirker

Svend Løbner har skrevet e-bogen ”Der skal TO til en TANGO”, der giver indblik og vejledning til god pressekontakt og vellykket kommunikation.

Bogen kommer hele vejen rundt om den gode pressekontakt – helt fra respekt for journalistens håndværk til hvad man gør, hvis kirken har en dårlig sag og ryger ind i en regulær shitstorm.

Læseren lærer også at opdage den gode historie, interviewe kilder, bruge forskellige genrer og fortælle på journalistens præmisser.

– Kirke og medier er interesseret i det samme: At formidle gode fortællinger til befolkningen. De er blot ikke altid enige om, hvad den gode historie er. For begge skal den gerne være aktuel.

Men journalister fokuserer meget på sensation og konflikt, mens kirker fokuserer mest på væsentlighed og identifikation, siger journalist Svend Løbner, som underviser i kirker og organisationer landet over.

Med pressehåndbogen ønsker Svend Løbner at vise vej til hvad han beskriver som ”den fine balancegang, der skal til, for at kirken får et godt forhold til den lokale avis.”

E-bogen sendes gratis til alle deltagere ved Svend Løbners foredrag og kurser om kirkekommunikation og kulturel brobygning. Andre kan modtager bogen ved at tegne et abonnement på Netavisen Sameksistens.