Posthum erindringbog af tidligere YFC-leder i Danmark

Hollandske Johannes (Hans) Eschbach (død den 26. marts 2019) boede sammen med sin familie i Vejle, da han i 1974 startede Youth For Christ’s skolearbejde.

”Om kort tid dør jeg,” skriver den hollandske forfatter i første kapitel af bogen ’Soli Deo Gloria. Dankbaar terugkijken in een leven met God’.

Den kræftsyge Hans Eschbach ser med taknemlighed tilbage på sit liv som evangelist i Danmark og Holland. I sommeren 2018 fik han diagnosen bugspytkirtelkræft, og bogen er blevet til i de følgende måneder frem til hans død i marts 2019.

I en årrække boede Hans og Kea Eschbach i Vejle sammen med deres børn. Her stiftede han blandt andet YFCs skolearbejde for at kunne præsentere kristendommen for danske skoleelever. I bogen fortæller han om arbejdet med skolekoncerter og kaffebarer, hvor også narkomaner søgte hjælp og kom til tro på Jesus.

I dansk oversættelse hedder Eschbachs bog ”Gud alene æren. Et taknemligt tilbageblik på et liv med Gud”.

Hans Eschbach fortæller ærligt om sin oplevelse af magtesløshed i forbindelse med kræftdiagnosen. Men det er en afklaret kristen, der ser tilbage på sit liv og takker for de dage og timer, han har tilbage. Et af de sidste kapitler handler om, at han snart skal stå for Guds domstol. Men han glæder sig over, at det ikke er hans egen indsats men det, Jesus har gjort, som frelser os. Der er mange gode grunde til, at bogens titel er ”Soli Deo Gloria” (Gud alene æren).