Sætter forfulgte kristne på dagsordenen på Christiansborg

Open Doors lancerer sin verdensrangliste og skaber politisk debat om forfulgte kristne den 15. januar.

– Svigter Danmark de forfulgte kristne? lyder spørgsmålet i invitationen fra Open Doors i forbindelse lanceringen af organisationens årlige verdensrangliste, der viser, hvor i verden forfølgensen af kristne er størst.

Den politiske debat om de forfulgte kristne blev hen over december forstærket politisk, da Nasser Khader (K) forsøgte at få regeringen til officielt at anerkende, at kristne er den mest forfulgte religiøse gruppe. Umiddelbart er der ikke stor opbakning til forslaget hos partierne til venstre for midten.

– Jeg kan på ingen måde følge danske politikeres tøven og væven omkring, at problemet skal anskues i et bredt religiøst og ikke et specifikt kristent perspektiv, siger generalsekretær René Ottesen i et debatlindlæg i Kristeligt Dagblad.