Statsministeren: ’Det skal være lettere at tvangsfjerne børn!’

Nogle forældre får ”for mange chancer”, og  flere udsatte børn skal tvangsfjernes og bortadopteres, end det er tilfældet i dag, fastslog Mette Frederiksen (S) i sin første nytårstale som statsminister.

I talen kom Mette Frederiksen også kort ind på emnerne ”grøn omstilling” og ”tidlig pension for nedslidte”. Men især udtalelserne om tvangsfjernelser af udsatte børn har vakt debat og bange anelser.

”Børnenes minister” erklærede, at hun var inspireret af et møde med anbragte børn, som klagede over, at de var blevet flyttet flere gange i deres korte liv:

– Det vigtigste for et lille barn er at vokse op med kærlighed, tryghed og stabilitet. Derfor bør flere udsatte børn også bortadopteres, så de får en reel, ny start på deres liv, fastslog statsministeren.

Hun talte om vigtigheden af at lægge berøringsangsten væk, også når det gælder andre kulturer, hvor vold mod børn er tilladt.

Flere organisationer, blandt andet Børns Vilkår, ser positivt på en mulig øget fokus på udsatte børn. Men den tryggeste barndom kan også skabes uden anbringelse uden for hjemmet, mener vicedirektør Helle Tilburg Johnsen fra Børns Vilkår.