Tanzania-missionær 60 år

Tirsdag den 31. december fyldte missionær i Luthersk Mission, Ruth Bach-Svendsen 60 år.

Ruth har mange års erfaring som missionær i Tanzania, hvor hun og hendes mand Philip var udsendt fra 1992-2006. Parret har tre voksne børn, som alle er opvokset i Tanzania.

Selv om familien vendte tilbage til Danmark, har de aldrig helt forladt Tanzania – ”deres andet hjemland”, som de selv kalder det. I 2017 flyttede parret tilbage til Tanzania for at arbejde som missionærer for Luthersk Mission.

Ruth Bach-Svendsen er født og opvokset i Gånsager i Sønderjylland. Hun er oprindeligt kontoruddannet, men har mest arbejdet som lærer, blandt andet inden for musik, som er hendes helt store interesse. Siden har hun taget en uddannelse som organist og har arbejdet i ni år som organist i Rødding sognekirke.

Nu bor hun i Arusha i det nordlige Tanzania, hvor Philip arbejder som forlagsleder for Luthersk Missions litteraturforlag Soma Biblia. Selv er hun ansat som inspirator for den lutherske kirkes arbejde blandt kvinder.