Efterskolen fik stor betydning

Ole Beinthin tillægger opholdet på Nordsjællands Efterskole stor betydning i den vandring, der har ført til, at han den 19. januar indsættes som præst i Bibelværkstedet i Nykøbing Falster.

– Efterskolen var et frirum, hvor man ikke hele tiden skulle forholde sig til en masse fristelser. Man kunne ånde ud, fortæller Ole Beinthin.

Bibelværkstedet i Nykøbing Falster er en menighed i vækst. Derfor har ledelsen besluttet at indsætte Ole Beinthin som præst i Bibelværkstedet sammen med den nuværende Martin Bergsøe.

Som barn var der ikke meget, der pegede på, at Ole skule blive præst, men et møde med den lokale teenklub vendte op og ned på hans liv.

– Da jeg skulle konfirmeres, var det i en periode, hvor det ikke var så heldigt, hvad der skete omkring mig. Jeg røg hash og drak bajere, men konfirmeres skulle jeg li’som, fortæller Ole Beinthin om sin opvækst i Nakskov.

– Hos præsten fik vi besøg af nogle unge fra Indre Mission. De virkede meget fjollede og sang ”amen” i nogle af deres sange. Men der var et eller andet hos dem, der trak i mig. Jeg dukkede op en fredag i teenklubben og blev mødt af en varme, omsorg og kærlighed. Jeg oplevede at møde Jesus i det.

Efterskolen er et frirum

Senere kom Ole på Nordsjællands Efterskole og tog også Bibelklassen, som er et 11.-klasses-forløb.

– Det havde stor betydning. Her var et frirum, hvor man ikke hele tiden skulle forholde sig til en masse fristelser. Man kunne ånde ud, og der blev sørget for, at jeg fik andagt hver dag. Jeg fik undervisning, så jeg lærte min bibel at kende. Det var vigtigt, især fordi jeg ikke er vokset op i en kristen familie.

Det var også via efterskolen, at Ole mødte Louise, som han nu er gift med. Louise er også involveret i frikirken som lovsangsleder og er med i børnekirkearbejdet. De har sammen to drenge og en pige på tre, fem og syv år.

Opmuntrende kultur

Flere år var Ole involveret i Indre Mission, senere i en anden frikirke i Nykøbing Falster, for så at ende i Bibelværkstedet, der er en del af Apostolsk Kirke.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Søndag den 19. januar bliver han indsat som præst, hvor han skal assistere kirkens nuværende præst, Martin Bergsøe. Opgaverne vil strække sig over at prædike, undervise unge, som skal ungdomsvelsignes, samt at stå for den pastorale vejledning af børnekirkearbejdet og lovsangs-teamet.

– Af en frikirke at være har vi et meget traditionelt udtryk i vores kirkelokale, men der så meget varme og kærlighed i menigheden. Man føler sig virkelig tryg, fortæller Ole Beinthin, der har været en del af kirken i flere år – og den seneste tid som præsteaspirant.
Han glæder sig over en kultur, hvor de mere modne kristne ikke har holdt sig tilbage fra at hjælpe og opmuntre de unge.

– Mange af de ældre i menigheden har været med til at opmuntre og vejlede Louise og mig, særligt til at starte med. Det var enormt befriende at vide, at de holdt af os og turde at sige noget til os.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Har folk boende

Ved siden præstejobbet fortsætter Ole fortsætte som lærer på Skovby Friskole. Fritiden bruger han på bøger og på at have et åbent hjem.

– Vi bor i fællesskab med andre og har to boende lige nu. Det er en god værdi at give videre til vores børn. Man lærer at se sin familie bredere end bare kernefamilien med den balance, at vi også kun er os som kernefamilie en gang i mellem, siger Ole Beinthin.